Kryefjala Logo

Humbi memorien në një aksident:Për 26 vjet burri i kujton dashurinë e tyre

23 Tetor, 2023 | 12:42 pm

Ai është lan.

Jeton në Spalding, Mbretëria e Bashkuar.

Është fejuar me Mishelin, historia po ecën për bukuri.

Një ditë ajo përfshihet në një aksident me motor, për fat të mirë nuk është asgjë serioze.

Është viti 1994 dhe historia përsëritet.

Këtë herë Mishel shkatërron makinën. Lan është i dëshpëruar,por ajo buzëqesh.

Ajo rikkthehet në fuqitë e saj.

Herë pas here ajo ka probleme me kujtesën, mjekët thonë se është normale.

Lani nuk është i qetë, ai fillon të bëjë fotografi. Dita e dasmës kujdeset që të portretizojë sa më shumë momente së bashku.

Një mëngjes Mishel zgjohet dhe e shikon çuditërisht. “Më vjen keq, por çfarë po bën këtu” pyet ajo

Sytë e Lanit zgjerohen.

” E dashur, unë jam burri yt, ne jemi të martuar.” Michelle tund kokën.

“Mos bëj shaka,ne jemi takuar kohët e fundit. “-thotë Mishel.

Lan vrapon për të marrë albumin e dasmës. Michelle shikon fotot, sikur po sheh të panjohur. Lexon vitin. Prit, a nuk jemi në 1994? Lan ndjen një dhimbje në bark.

Ata nxitojnë për në spital. Për shkak të dy aksidenteve, Michelle nuk ka më memorie afatshkurtër. Çdo mëngjes ajo harron atë që ndodhi. Mendja e saj është ende e gozhduar në

1994.

Ian është i dëshpëruar. Michelle e njeh, e di që janë fejuar, por i ka fshirë kujtimet, eksperiencat që kanë pasur, ndjesinë që i ka lidhur dhe që është rritur me kalimin e kohës.

Ai nuk mund të punojë më, madje edhe largimi nga shtëpia është i rrezikshëm.

Ai shikon të njëjtat filma çdo natë, sikur t’i shihte për herë të parë.

Lan mbulon shtëpinë me shënime postare.

Ai i tregon asaj çdo ditë fotografi nga jeta e tyre së bashku.

Por është e vështirë.

Një mbrëmje Mishel e shikon në sy dhe i thotë:”Më fal”

Është një blic, një blic qartësie.

Lan ndjen se në atë moment përballë tij është gruaja me të cilën u martua.

Ai ndjen gjithë frikën e saj, trishtimin dhe dashurinë e saj. E mban fort.

Mos u shqetëso, nuk do të të lë, do të qëndroj çdo ditë këtu për të të kujtuar se sa shumë të dua. E bën edhe sot, pas njëzet e gjashtë vitesh martesë.

Të ngjashme