Kryefjala Logo

Historia e pastorit 99-vjeçar që ecën për të marrë më në fund diplomën

6 muaj më parë

Nuk është kurrë tepër vonë për të përmbushur ëndrrat tuaja, dhe një burrë nga Big Sandy, Teksas po e vërteton pikërisht këtë.

99-vjeçari Dr. Jack Hetzel eci së bashku me maturantët për të arritur qëllimin e tij të shumëpritur gjatë gjithë jetës: diplomimin e shkollës.
Dr. Jack Hetzel mori diplomën e shkollës së mesme në pranverën e vitit 2021 në moshën 99-vjeçare.

Pastori dhe veterani i Luftës së Dytë Botërore ka përjetuar dhe parë shumë gjatë gati 100 viteve të jetës së tij. Ai u regjistrua në ushtri në vitin 1941, u përfshi në pesë beteja të mëdha të Luftës së Dytë Botërore, shkroi tetë libra dhe i kalonte të dielat duke predikuar në Kishën e Parë Metodiste të Bashkuar.

Megjithatë, kishte ende një gjë që Hetzel gjithmonë ëndërronte ta bënte dhe që nuk kishte mundësi ta bënte kur ishte më i ri, dhe ajo ishte të merrte diplomën e shkollës së mesme.
“Kam dëshirë të madhe ta marr këtë diplomë që nga viti 1948 kur kalova GED-in”, tha ai për KETK news. “Por shkollën që kisha ndjekur e kisha ndjekur vetëm në klasën e tretë, dhe ata nuk kishin asnjë shënim për të, kështu që unë nuk mund të merrja një diplomë nga ajo shkollë.”
Hetzel tregoi se ai shpesh përdorte njerëz të tjerë si mësues të tij pasi nuk mbaroi shkollimin e tij. “Unë përdora njerëz të tjerë për të qenë mësuesit e mi, kështu që nëse do të kisha një pyetje, do të shkoja te dikush që e dinte dhe do t’i bëja pyetjen dhe më pas do ta përdorja atë në jetën e përditshme,” thotë ai.

Pasi mësoi për historinë e pastorit, mbikëqyrësi i Big Sandy ISD, Mike Burns i ofroi atij mundësinë për të ecur në skenë së bashku me klasën e diplomimit të shkollës së mesme të vitit 2021 dhe më në fund t’i jepej diploma e shkollës së mesme. Ai e mbajti pamjen e Hetzel një surprizë nga studentët e tjerë. “Ne jemi vërtet krenarë që jemi në gjendje t’i japim atij diçka që do të thotë kaq shumë për të,” thotë Burns. “Do të jetë me siguri një nga momentet kryesore të vitit tim shkollor.”

Hetzel doli me krenari në skenë me kapelë dhe fustan për të marrë diplomën e shumëpritur dhe shumë të merituar. “Është shumë emocionuese,” thotë Dr. Hetzel. “E sheh kur ke pak arsimim dhe më pas duhet të kalosh jetën dhe duhet ta përballosh jetën me pak arsim, duhet të mësosh disi.”

Hetzel nuk e shfrytëzon mundësinë që i është dhënë si e mirëqenë dhe e di mirë se sa me fat është që ka arritur të gjitha arritjet e tij të rëndësishme, sado vonë në jetë. “Mosha 99-vjeçare, kjo është diçka për të cilën duhet bekuar,” thotë ai. “Sa më duhet më shumë?”

Të ngjashme