Kryefjala Logo

Historia e Edoardos: Nga model tek dëshira për t’u bërë prift: “Tani jam i lumtur”

2 Dhjetor, 2023 | 11:18 am

Është gjithnjë e më e rrallë të shohësh fëmijë të vegjël që praktikojnë kishën. Dhe kjo është arsyeja pse nëse një djalë vetëm 21 vjeç vendos të braktisë jetën e kësaj bote për t’iu përkushtuar Zotit, kjo është lajm.

Aq më tepër nëse djali në fjalë vetëm dy vite më parë kishte fituar titullin “më i pashmi në Itali” dhe ëndërronte të bëhej aktor. Është historia e Edoardo Santinit, një i ri nga Castelfiorentino. Deri vonë, Edoardo ishte model, ushtronte notin dhe aktronte.

Në vitin 2019 ai fitoi ex aequo edicionin e 40-të të konkursit kombëtar “Më i bukuri në Itali”, promovuar nga ABE, e cila në historinë e saj ka kthyer në qendër të vëmendjes personalitete argëtuese si Gabriel Garko, Giorgio Mastrota, Ettore Bassi, Beppe Convertini dhe Simone Bonaccorsi. Pas përfundimit të studimeve Edoardo kishte si synim të niste një rrugë për t’u bërë një aktor profesionist. Megjithatë, me kalimin e kohës, ai e kuptoi se kjo nuk ishte bota e tij. Në vitin 2022 ai shkoi të jetonte me dy priftërinj dhe pikërisht në atë periudhë kohore kuptoi rrugën e tij të vërtetë: të bëhej prift.

“Nëna ime u bë mama në moshën 21-vjeçare, ndërsa unë e gjej veten në rrugën e duhur për t’u bërë, në dashtë Zoti, prift – thotë i riu fiorentin në Instagram.

Vitet e fundit kam pasur rastin të takoj disa të rinj, të cilët duke më treguar se çfarë do të thotë të jesh kishë, më kanë dhënë forcën të hetoj këtë pyetje që e kam mbajtur me vete që i vogël, por që frikësohet nga më të ndryshmet. më pengoi të eksploroja në thellësi. Në vitin 2022, për të hedhur hapin e parë, shkova të jetoj me 2 priftërinj dhe kjo ishte përvoja më e bukur e jetës sime, një eksperiencë që më lejoi të takohesha me vëllezër dhe në jetën e përditshme ajo përgjigje që prisja të vinte nga lart. . Në fund të vitit ishte e natyrshme që unë t’i kërkoja peshkopit të hynte në rrugën përgatitore që më pas të çon në seminar”.

Edoardo tani studion teologji dhe u ofron shërbime dy famullive në dioqezën e Firences. Puna e tij si model, si dhe pasioni për aktrimin dhe kërcimin nuk janë më prioriteti i tij. “Po në mënyrë të pashmangshme nënkupton jo – shton ai në tregimin e tij –. Nuk do të braktis gjithçka, sepse pasionet e mia janë pjesë e imja, por do t’i jetoj dhe do t’i propozoj sërish në kontekste të ndryshme”. Dhe më pas ai flet për frikën e tij më të madhe, atë të mos pranimit për zgjedhjen e tij. Sepse në 21 vjeç në 2023 është ende e vështirë të jesh vetvetja. “Më duhet të them që kisha ndërtuar më shumë mure për veten se sa kishte në fakt, ka nga ata që flasin pas shpine, nga ata që nuk e kanë problem të më thonë që jam një zhgënjim edhe në familjen time, por ka edhe nga ata që më mbështesin.

Mora atë hap që më tmerroi, që më pengoi të jem plotësisht vetvetja. Megjithatë, ajo që jam i sigurt është se nuk do të pendohem për këtë rrugëtim, sepse tani mund të bërtas: Unë jam Edoardo, 21 vjeç dhe jam i lumtur”.

Të ngjashme