Kryefjala Logo

Hilet e gjuhës së trupit për të bërë këdo që të të dëshirojë

6 Tetor, 2023 | 12:23 pm

Si të tërhiqni një interes dashurie pa folur ia vlen të hulumtohet. Shumica e komunikimit, siç e dinë shumë njerëz tashmë, është joverbal.

Nuk është ajo që thoni ajo që ka më shumë rëndësi, por mënyra se si e thoni dhe çfarë bën trupi juaj kur flisni ose dëgjoni.

Si të tërheqësh një person pa folur është e thjeshtë për t’u kuptuar. Gjuha e trupit është e lehtë për t’u mësuar dhe e lehtë për t’u zotëruar. Me vetëm disa mësime të shkurtra, do të jeni të rrjedhshëm në një kohë të shkurtër dhe mund të zbuloni se tashmë jeni rrjedhshëm.

1. Shkelja e syrit

Një mbyllje syri lozonjare me vetëm sasinë e duhur të ligësisë së shtuar dërgon një mesazh të qartë. Nuk ka gjasa t’i shkelni syrin dikujt nëse nuk jeni të interesuar ose të paktën t’ju duket tërheqës… përveç nëse ju ka rënë rëra në sy ose jeni nga një kulturë me një rëndësi të ndryshme nga shkelja e syrit.

Një shoqe që e kisha në kolegj ka një nënë e cila shpesh tregon historinë e takimit me aktorin Michael Landon në pishinën e një hoteli në Teksas, kur ajo ishte në të njëzetat e hershme. Sytë e tyre u kontaktuan dhe ai i shkeli syrin asaj.

Asnjëherë mos e nënvlerësoni fuqinë e mbylljes së syrit: është e thjeshtë dhe efektive.

2.Kontakti me sy

Pjesa e fundit se si të tërheqësh njerëzit pa folur përfshin kontaktin me sy: ruaje atë.

Truku me kontaktin me sy është të kesh mjaftueshëm por jo shumë. Kontakti me sy gjatë bisedës përcjell respekt. Por, kontakti i tepërt me sy mund të jetë gjithashtu pak rrëqethës… dhe lëreni personin që po e joshni të gjithë, por të sigurt se diçka nuk është në rregull me ju ose atë.

Rruga më e mirë është t’i lini sytë tuaj të lëvizin përpara dhe prapa midis syve të tyre dhe pjesës tjetër të dhomës.

Të ngjashme