Kryefjala Logo

Herët që është krejtësisht në rregull që një grua e fortë të heqë dorë

14 Qershor, 2024 | 11:35 am

Ne jemi mësuar të ngulmojmë përballë fatkeqësive. Ndonjëherë, të dish se kur ta lësh atë, ju përfitoni më shumë.
1. Kur prioritetet tuaja kanë ndryshuar

Jeta nuk qëndron e njëjtë dhe ëndrrat dhe planet që shkojnë së bashku me të mund të ndryshojnë me kalimin e kohës. Ndonjëherë prioritetet tona ndryshojnë, por ne vazhdojmë të bëjmë të njëjtën sjellje, duke mos kuptuar se ajo nuk është më një prioritet në jetën tonë.

A keni dëgjuar ndonjëherë muzikën e bezdisshme të fëmijëve në makinë përpara se të kuptoni se i keni lënë fëmijët tuaj një orë më parë dhe mund të dëgjoni muzikën tuaj tani? Kjo ndodh ndonjëherë me gjithë jetën tonë nëse nuk i kushtojmë vëmendje.

Nëse jeni duke vepruar me autopilot, është koha të uleni dhe të hidhni një vështrim të gjatë se cilat gjëra në jetën tuaj ende i shërbejnë qëllimit fillestar dhe cilat janë thjesht duke fluturuar nën radarin që nuk është më i nevojshëm.

2. Kur arsyeja juaj “pse” është e gabuar

Pyete veten: “Nëse askush nuk do të kishte fjalë ose mendim në zgjedhjen tuaj për të hequr dorë ose për të vazhduar, çfarë do të bëja unë?” E dashur, ja ku është përgjigjja jote!

Nëse nuk po e lini këtë të shkojë sepse nuk doni të zhgënjeni dikë tjetër ose keni frikë se çfarë do të mendojë dikush tjetër, është koha të hiqni dorë – si çfarëdo që po bëni, ashtu edhe nevojën tuaj për të kënaqur me shpenzimet tuaja.

3. Kur investimet tuaja të kaluara janë ato që ju pengojnë

Është në rregull të pranosh se ke vënë shumë në të. Edhe nëse keni qenë të gjithë në gjak, djersë dhe lot – po e lëndoni veten nëse kjo është arsyeja kryesore pse nuk do të hiqni dorë tani.

Ju jeni duke u varur nga e kaluara sikur ajo do të ndikojë disi të tashmen ose të ardhmen tuaj. nuk do.

Nëse jetoni në të kaluarën, është e vështirë të ecni përpara. E vërteta është se nuk ka humbur gjithçka, sepse ju keni marrë disa mësime të jetës nga përvoja.

4. Kur e kuptoni se nuk do të përmirësohet kurrë dhe asgjë nuk do të ndryshojë

Ju keni provuar dhe keni provuar dhe keni provuar përsëri. Çdo kënd, çdo opsion që keni ndjekur për ta bërë këtë të funksionojë ka dhënë të njëjtin rezultat.

Ju e dini përkufizimin e çmendurisë. Ndaloni së përpjekuri të bindni veten se do të funksionojë në përpjekjen tjetër. Ose investoni në dikë që mund t’ju ndihmojë ta shikoni dhe sulmoni këtë nga një kënd tjetër ose lëreni të shkojë.

5. Kur po ju thith jetën

Puna e palodhur është shumë shpërblyese kur jep fryte të mira. Aftësia për të qëndruar në kohë të vështira është një cilësi e nevojshme për sukses në të gjitha fushat e jetës suaj. Kështu është aftësia për të dalluar kur jeni në një rutine pa ndonjë arsye të mirë.

Ju e dini kur diçka ju jep energji ose ju kullon. Aktivitetet ose njerëzit që prodhojnë energji në të vërtetë stimulojnë kreativitetin dhe kënaqësinë. Kur keni frikë, zvarriteni dhe zvarriteni sa herë që mendoni të trajtoni këtë çështje, duhet të kuptoni se kjo po ju lodh emocionalisht. Dhe pyetja është: A ia vlen shëndeti juaj emocional?

Të ngjashme