Kryefjala Logo

Hashashi, përdorimi i kësaj bime të paragjykuar në sektore që nuk jua pret mëndja

5 muaj më parë

Hashashi ka qenë në përdorim që nga viti 770 pas Krishtit. Që nga ajo kohë, është përdorur për të bërë gjithçka, nga litari,në veshje apo edhe në letër.
Një hap larg pambukut, pëlhura e tij bëhet më e butë me përdorim.
Gjithashtu thith lagështinë shpejt, duke e mbajtur trupin tuaj të thatë.

•10 fakte që me siguri nuk i dinit:

Hashashi mbron lëkurën tuaj duke filtruar natyrshëm dritën UV.
Hashashi i reziston rritjes së baktereve dhe merr frymë në mënyrë të shkëlqyer, duke parandaluar aromat.
Hashashi ka katër herë më shumë forcë se pambuku; Nuk dobësohet kur lahet.
Hashashi ruan ngjyrën më mirë se çdo pëlhurë tjetër.
Hashashi përdor vetëm 1/20 e sasisë së ujit si pambuk i zakonshëm për t’u rritur dhe përpunuar.
Gjithashtu, nuk përdor pothuajse asnjë ujë për t’u rritur dhe zakonisht mund të ushqehet me shi.
Ai kursen Punët! Bima korret dhe përpunohet me dorë, duke i mbajtur njerëzit të punësuar.
Ndryshe nga pambuku që e varfëron tokën nga lëndët ushqyese, ajo mund të rritet në mënyrë të njëpasnjëshme për më shumë se njëzet vjet pa u prekur toka.
Hashashi është i paligjshëm për t’u rritur në SHBA, por jo i paligjshëm për t’u importuar.
Hashashi është jashtëzakonisht i butë në lëkurë, gjithnjë e më shumë me çdo veshje.

Hashashi dhe Mariuana

Edhe pse bima e hashashit ka një reputacion të keq, ajo është një bimë e mirë. Në SHBA, kjo bimë është bërë e njëjtë me marijuanën, por ajo ka vetëm një përmbajtje THC (substanca që të bën të lartë) prej 0.05%, ndërsa numri i THC i marihuanës është midis 3-20%. Pirja e duhanit të hashashit nuk do t’ju sjellë asgjë më shumë se disa udhëtime në banjë (ai vepron si laksativ).
Nuk ia vlen mundimi. Dhe jo, ne nuk kemi provuar t’i tymosim bluzat tona prej hashashi. Ose, ndoshta…

Një nga arsyet pse qeveria lufton rritjen e hashashit është se ata thonë se nuk mund të bëjnë dallimin midis bimëve të hashashit dhe bimëve të marihuanës. Ka një ndryshim të madh. Bimët e marihuanës rriten në zona të ndara gjerësisht për të maksimizuar rritjen e gjetheve, ndërsa bimët e hashashit rriten afër njëra-tjetrës për të maksimizuar kërcellin, prej nga vijnë të gjitha fibrat e mëdha nga kërpi.

Një përfitim tjetër është se çdo pjesë e bimës së saj mund të përdoret nga njerëzit që nga rrënja te kërcelli, gjethja, lulja, farat, poleni dhe madje edhe rrëshira.

Hashashi si shërues

Një tjetër ngjashmëri me bambunë, është se hashashi përdoret për shërim. Në të kaluarën, është gjetur se hashashi redukton presionin intraokular që shkakton verbëri te viktimat e glaukomës në mënyrë më të sigurt dhe efektive se çdo ilaç tjetër.

Të ngjashme