Kryefjala Logo

Hapat e thjeshtë për të marrë zotimin nga ai që dëshironi

29 Nëntor, 2023 | 12:16 pm

Të gjithë duam që partnerët tanë të jenë të përkushtuar. Por çfarë bëni kur nuk po merrni përkushtimin që dëshironi nga personi me të cilin po takoheni?

1. Dijeni se çfarë niveli angazhimi dëshironi.

Nëse nuk jeni të qartë se çfarë dëshironi nga një marrëdhënie, atëherë do ta keni të vështirë ta arrini atë. Jeta tenton të japë atë në të cilën fokusohemi. Nëse nuk jeni të fokusuar në atë që dëshironi me të vërtetë, atëherë është koha të përcaktoni se si ju duket angazhimi.

A do të thotë takim ekskluzivisht? Dëshironi një unazë fejese në gisht, apo një profesion verbal i dashurisë është mjaft i mirë për ju? Jeni tipi i personit që mendoni se nuk është një angazhim derisa të largoheni me limuzine me shenjën “sapo i martuar” të ngjitur në bagazh? Këto janë të gjitha pyetjet që duhet t’u përgjigjeni sinqerisht.

2. Njihni afatin tuaj kohor.

Marrëdhëniet kërkojnë kohë për t’u zhvilluar, por ju nuk dëshironi të prisni përgjithmonë që gjërat të ecin përpara. Në mënyrë tipike, ky kufizim kohor ndihet më shumë nga gratë që duan fëmijë dhe po i afrohen fundit të viteve të tyre të para të lindjes së fëmijëve, por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë.

3. Kuptoni nëse të dy dëshironi të njëjtin angazhim.

Partneri juaj nuk mund të lexojë mendjen tuaj. Nëse mendoni se marrëdhënia juaj nuk po përparon ashtu siç dëshironi, duhet ta tregoni atë. Mos ofroni një ultimatum, i cili ka një konotacion negativ, por komunikoni me partnerin tuaj për atë që dëshironi në jetë.

Nëse nuk mund të komunikoni nevojat dhe dëshirat tuaja, do të keni më shumë probleme në marrëdhënien tuaj sesa kjo. Nëse biseda për përkushtimin me partnerin tuaj i frikëson ata dhe e gjeni veten përsëri beqar, mendoni pozitivisht. Tani jeni të hapur për të takuar dikë që ndan të njëjtën nevojë për përkushtim si ju dhe jeni në rrugën e gjetjes së një marrëdhënieje më të shëndetshme dhe më të lumtur.

Të ngjashme