Kryefjala Logo

Hapat drejt marrëdhënies më të shëndetshme në të cilën keni qenë ndonjëherë

22 Dhjetor, 2023 | 10:03 am

Ju nuk mund të keni një marrëdhënie të suksesshme derisa të merrni zotërimin e përvojave tuaja.

1. Rishikoni faktet

“Dakord, qielli është blu. Ne po ecim në park së bashku. Temperatura është rreth 26 gradë. Thjesht thashë: ‘Është një ditë e bukur’ dhe shoku im u përgjigj ‘Jo, është e keqe’.

2. Rishikoni gjykimet tuaja

“Hmm, besoj se është një ditë e mrekullueshme dhe se të ecësh këtu është e mrekullueshme. Por unë gjykoj se shoku im nuk po e ndjen fare këtë.”

3. Identifikoni ndjenjat tuaja

“Më vjen mirë që është një ditë kaq e bukur, por jam gjithashtu i trishtuar që shoku im është i shqetësuar dhe nuk po e shijon. Unë jam gjithashtu i frustruar dhe i zemëruar me negativitetin e mikut tim.”

4. Bëni një zgjedhje të vetëdijshme

Pasi të keni ndarë faktet nga gjykimet dhe ndjenjat tuaja, jeni në një pozicion shumë më të mirë për të vendosur se çfarë të mendoni, ndjeni dhe në fund si të reagoni.

Në fund të fundit, ne jemi përgjegjës për atë që ndiejmë, mendojmë, themi dhe bëjmë. Nuk ka viktima në botën e ndërgjegjshme të të rriturve. Marrja e pronësisë na jep fuqi mbi zgjedhjet dhe fatin tonë, dhe kështu është çelësi për një jetë të suksesshme dhe të lumtur plot me marrëdhënie shpërblyese.

Të ngjashme