Kryefjala Logo

Hani pak dhe shëndosheni?Mos fajin e ka gjumi!

19 Prill, 2022 | 12:57 pm

Sipas shkencëtarëve njerëzit që nuk flenë mjaftueshëm natën,priren të jenë më të uritur ditën.

Mungesa e gjumit mund të jetë e lidhur me marrjen e 390 kalorive në ditë që janë mjaftueshëm për të shtuar disa kilogram më shumë.

U vu re se ata që kaluan pjesën më të madhe të kohës zgjuar nuk bënin më shumë aktivitete fizike se sa personat që bënin gjumë të plotë gjatë natës.

Mendohet nga studiuesit se gjumi i reduktuar ndikon tek hormonet në trup dhe kjo bën që njerëzit kanë nevojë të hanë më shumë që të ndjehen të ngopur.

Mos harroni se shkaku kryesor i obezitetit është një çekuilibër midis marrjes së kalorive dhe harxhimit të tyre

Të ngjashme