Kryefjala Logo

Gruaja thotë se prindërit e të dashurit duan që ajo të bëjë një ‘test’ për të parë nëse ajo është ‘mjaft e mirë për djalin e tyre’

30 Mars, 2023 | 2:07 pm

Pasi një grua dhe i dashuri i saj i zbuluan familjes së tij se ishin gati të hidhnin hapin tjetër në lidhjen e tyre, ajo u trondit kur mësoi se ata kishin një traditë të çuditshme që donin që ajo të ndiqte paraprakisht.
Ndërsa ajo ishte takuar më parë me familjen e tij dhe vuri në dukje se ata janë miqësorë dhe një grup njerëzish të mirë, kjo ende nuk e përgatiti atë për të mësuar rreth morisë së “testeve” që do t’i duhej të kryente për t’u martuar me të dashurin e saj.

Ajo refuzoi të nderonte traditën e familjes së të dashurit të saj që do të vërtetonte nëse ajo ishte ‘mjaft e mirë’ për të.

Në postimin e saj gruaja shpjegoi se kërkesa e çuditshme ndodhi ndërsa ajo dhe i dashuri i saj po vizitonin familjen e tij për darkë një fundjavë.
Ata vendosën t’u tregonin prindërve të tij për vendimin e tyre për t’u martuar, gjë që u prit me reagime të gëzueshme nga të gjithë anëtarët e familjes së tij.
Megjithatë, humori i mirë u prish shpejt pasi u zbulua se ekzistonte një traditë.

“Prindërit dhe vëllezërit e tij shprehën lumturinë e tyre për ne, atëherë kunata e tij më e vogël pyeti, “A do të bëjë ajo testin?”” kujton ajo.

E hutuar, shkrimtarja e postimit e pyeti me kujdes tabelën se çfarë do të thoshte me detyrimin “të bënte testin”.

Familja e të dashurit të saj u bën një ‘provë’ të gjitha grave përpara se të martohen në bandë dhe të pyeten për aftësitë e tyre ‘të bërjes së shtëpisë’.

Ajo shpjegoi në postimin e saj se familja e të dashurit të saj ka një traditë ku vjehrra e ardhshme do të bëjë një sërë testesh për nusen e tyre të ardhshme.

Testet kanë për qëllim të shohin nëse gruaja që martohet në familje është “mjaft e mirë” për djemtë e këtyre nënave. “Me sa duket, nëna dhe tezet e tij kaluan të njëjtin test”, zbuloi ajo.
“Testet përfshijnë sa pastër mund të mbajnë një shtëpi, sa mirë mund të gatuajnë, sjelljet e tyre, etj. Në thelb, aftësitë e jetës që shumica e njerëzve mësojnë që nga fëmijëria.”

Natyrisht, gruaja i gjeti të gjitha si qesharake dhe theksoi se i vetmi person që duhet të përcaktojë nëse ajo është mjaft e mirë për të dashurin e saj është i dashuri i saj – sigurisht jo familja e tij pasi ata nuk janë në lidhje.

Kjo traditë familjare mes një nëne, djalit të saj dhe partnerit të tij, është vetëm një shembull tjetër i marrëdhënieve toksike që disa nëna mund të shfaqin me djemtë e tyre.
Kjo lloj sjelljeje tregon se nënat i konsiderojnë djemtë e tyre pronë personale dhe sido që të jetë, askush nuk do të jetë në gjendje t’i dojë ata si ata.
Ajo i tha nënës së të dashurit të saj se nuk ishte e interesuar të kujdesej për një shtëpi si grua.

Ajo gjithashtu vuri në dukje se shumë nga gjërat për të cilat do të “testohej” janë gjëra që nuk i interesojnë kur bëhet grua, si për shembull të qenit bashkëshorte në shtëpi dhe nënë që qëndron në shtëpi.
Ajo urren të bëjë çdo lloj pune të shtëpisë dhe më mirë do të investonte në makineri pastrimi dhe të punësonte një mori punonjësish pastrimi sesa të pastronte një shtëpi vetë.
Kur ajo i tha mamasë së të dashurit të saj të gjitha këto, ajo ishte dukshëm e mërzitur dhe një debat i tërë pasoi në tryezën e darkës.

Ndërsa të dashurit të saj nuk i intereson nëse ajo lë punën e saj për t’u bërë një grua që rri në shtëpi, ai nuk pajtohet me vendimin e saj për të refuzuar testin. Ai theksoi se ata nuk do ta refuzonin nëse ajo i dështon.

Të ngjashme