Kryefjala Logo

Gruaja shtatzënë refuzon të lejojë vjehrrën në dhomën e lindjes nëse burri i saj nuk e lejon babain e saj të shikojë procedurën e tij mjekësore private

14 Dhjetor, 2023 | 10:53 am

Dikur ishte një traditë mjaft standarde që anëtarët e familjes të ishin në dhomën e lindjes kur gratë të lindnin. Por kjo traditë gjithmonë dukej se bazohej të paktën pjesërisht në idetë e vjetruara se cilat ishin rolet e grave. Besimi ishte se të bëhesh nënë ishte detyrë e një gruaje dhe pjesë e kësaj detyre ishte të linte të gjithë familjen të ndante këtë moment.

Megjithatë, për një grua, kjo po shkaktonte shqetësim të madh me vjehrrën e saj.

Ajo dhe vjehrra nuk shkuan kurrë mirë, dhe tani vetëm sa po përkeqësohej.

“Ajo është një grua e pakëndshme dhe shtytëse dhe asnjë nga vajzat e saj nuk e ka lejuar pranë vetes kur kanë lindur”, ka shkruar gruaja për vjehrrën e saj në postimin e saj.

“Unë nuk kam asnjë interes të lë atë plakë gjykuese të më shohë atje poshtë,” vazhdoi ajo. “Ajo më ka kundërshtuar që në fillim, sepse unë kam tatuazhe dhe nuk jam aspak e interesuar të jem një grua që rri në shtëpi”.

Burri i saj refuzoi ta mbështeste atë në vendimin e saj për të ndaluar vjehrrën e saj nga dhoma e lindjes. Sigurisht që nuk është e paarsyeshme të dëshirojmë pak privatësi gjatë një prej ngjarjeve më të tmerrshme dhe më ekspozuese që një grua mund të përjetojë në jetën e saj. Nuk është gjithashtu e paarsyeshme të presësh që bashkëshorti yt të të mbështesë kur vjehrra jote mbizotëruese këmbëngul se ka disi të drejtë të të shohë të hapur si një kanaçe sardele në një tavolinë operacioni.

Ajo i dha burrit të saj një ultimatum: Ajo e ndaloi vjehrrën e saj nga dhoma e lindjes nëse ai nuk e lejonte babin e saj ta shikonte atë duke bërë një kolonoskopi.

“Ajo ka filluar t’i qajë atij se gjithçka që dëshiron është të shohë një nip duke lindur”, ka shkruar ajo për vjehrrën e saj. “Të gjithë miqtë e saj e kanë përjetuar dhe ajo e dëshiron. Ai ka filluar të shkërmoqet nën shantazhin e saj emocional.”

Kështu ajo doli me një kompromis për burrin e saj. “E bëra të qartë se e vetmja mënyrë që do të pajtohesha ishte nëse, para lindjes, bashkëshorti im do të bënte rregullime që babai im të dëshmonte se po bënte një kolonoskopi”.

Sigurisht, një kolonoskopi nuk është aq zbuluese dhe potencialisht poshtëruese sa lindja, por për një mashkull, është pothuajse gjëja më e afërt, apo jo?

Ajo e zgjoi burrin e saj, por vjehrra e saj ishte ende në një krizë.

“Unë ofrova të ndryshoja [marrëveshjen] për mua duke e parë atë duke marrë një debilim brazilian dhe ajo nuk ka telefonuar për një javë,” tha nëna e ardhshme për vjehrrën e saj në një fund qesharak të historisë së saj.

Të ngjashme