Kryefjala Logo

Gruaja shpjegon pse të rinjtë ende mund të blejnë ‘gjëra të mira’ edhe pse nuk bëjnë para të mjaftueshme

22 Dhjetor, 2023 | 10:02 am

Në një video të TikTok, një krijues i përmbajtjes me bazë në NYC, e quajtur Maria Melchor, zbuloi se të rinjtë në ditët e sotme nuk kanë punë që ofrojnë një jastëk të konsiderueshëm parash, por përkundrazi janë dorëzuar nga fakti se ata kurrë nuk do të arrijnë disa aspekte të moshës madhore.

Ajo shpjegoi se të rinjtë mund të përballojnë të blejnë ‘gjëra të bukura’ sepse nuk mund të përballojnë asgjë tjetër.

“Kur të moshuarit më pyesin se si të rinjtë po përballojnë gjëra të këndshme që as vetë nuk do t’i blinin, unë u them se kjo ndodh sepse ne nuk mund të përballojmë asgjë tjetër”, filloi Melchor në videon e saj.

Ajo shpjegoi se kur vjen puna për të blerë një shtëpi dhe për të krijuar një familje, këto dy gjëra po bëhen ngadalë të paarritshme dhe shumë të shtrenjta.

Gjenerali Zers ka pranuar se dëshiron të blejë një shtëpi në të ardhmen, por e kuptoi se nuk do të jetë në gjendje ta përballojë atë. Sipas të anketuarve në një sondazh të Bankrate të kryer nga firma kërkimore YouGov, shumica e anëtarëve të gjeneratës Z dhe gjeneratave mijëvjeçare – të rriturit amerikanë midis moshës 18-26 dhe 27-41 vjeç, respektivisht – duan të kenë një shtëpi një ditë, apo edhe të drejtë. Pengesa e tyre më e madhe është përballueshmëria.

Për sa i përket presioneve financiare, shumë të rinj ndihen më pak të prirur për të investuar në të ardhmen e tyre, sepse ata kanë zero besim se kostoja e jetesës do të funksionojë në favor të tyre dhe shumë nga gjërat që shënojnë moshën madhore, duke përfshirë blerjen e një shtëpie dhe krijimin e një familjeje. , janë ëndrra të largëta.

Të ngjashme