Kryefjala Logo

Gruaja shpjegon pse nuk dëshiron kurrë një djalë:’Më falni të gjithë djemve dhe burrave,por thjesht nuk mundem’

30 Gusht, 2023 | 12:17 pm

Për disa njerëz, të pasurit fëmijë nuk është diçka në axhendën e tyre, dhe ky është rasti për një grua të quajtur Sophia, e cila pranoi se jo vetëm që nuk dëshiron kurrë fëmijë, por veçanërisht nuk dëshiron të jetë nënë djali.

Ajo ka shpjeguar arsyen pse nuk dëshiron të ketë kurrë një djalë.

Në videon e Sophia-s në TikTok, ajo tha se kishte hasur në një krijues tjetër të përmbajtjes, i cili pranoi se nuk është e sigurt se dëshiron të bëhet një nënë djalë, një mendim me të cilin Sophia ishte dakord.

“Gjithë fëmijërinë time dhe edhe tani kam menduar gjithmonë për këtë. Nuk dua të kem një djalë”, tha Sophia. “Më vjen keq për të gjithë djemtë dhe burrat atje, por me të vërtetë nuk dua një djalë.”

Ajo dha shembullin e nënave të tjera djemsh që betohen lart e poshtë se djemtë e tyre nuk do të bënin kurrë gjëra të tmerrshme, ndërsa Sophia pohoi se nëse do të kishte një djalë, nuk do të ishte kurrë kaq e shpejtë për ta mbrojtur atë kundër akuzave të mundshme për sjellje të keqe.

Ajo tha se nuk do të ishte ajo mama që do mbronte djalin e saj nga gabimet e tij në një gjykatë.

Sophia mbrojti mendimin e saj, duke thënë se do të sillej në këtë mënyrë ndaj vajzës së saj nëse do të kishte një të tillë. “Edhe nëse do të ishte një vajzë, unë do të thosha të njëjtën gjë. Por rreziqet janë shumë më të larta me djalin.” Ajo kujtoi se kishte lexuar librin me ese të Emily Ratajkowski, “Trupi im” dhe në një nga kapitujt e parë, Ratajkowski shkroi për frikën që kishte pas lindjes së djalit të saj, Sylvester, dhe shqetësimin për ngritjen e tij kundër vlerave të patriarkatit në mënyrë që ai do të rritej për të qenë një njeri dhe njeri i mirë.

•Është duke u bërë më e zakonshme që njerëzit të dëshirojnë të kenë vajza në vend të djemve. Dikur ishte një kohë kur prindërit në Amerikë kishin një preferencë më të madhe për të pasur djem sesa vajza.

Sipas Gallup, i cili anketoi amerikanët 10 herë nga viti 1941 deri në vitin 2011, u zbulua se nëse ata mund të kishin një fëmijë, 40% do të preferonin një djalë dhe 28% një vajzë. Megjithatë, gjatë viteve të fundit, vendimi për të pasur djem mbi vajza ka ndryshuar. Në një intervistë me New York Times, Michael Thompson, një psikolog që studion zhvillimin e djemve, tha se ka shumë njerëz që janë të tmerruar të kenë djem tani.

Të ngjashme