Kryefjala Logo

Gruaja shpjegon pse ajo dhe burri i saj refuzojnë të japin dhurata për Krishtlindje

29 Nëntor, 2023 | 12:16 pm

“Unë nuk bëj dhurata për Krishtlindje. Burri im, familja ime, thjesht nuk i bëjmë. Kështu që, unë do t’ju tregoj pse dhe çfarë bëjmë në vend të kësaj,” filloi Rosko në videon e saj në TikTok.

Ajo shpjegoi se ajo dhe burri i saj kishin mjaftueshëm sende materiale dhe kjo ishte ajo që ndezi ndryshimin e traditës.

Ajo theksoi se gjatë vitit, nëse kishte gjëra që të dyve u duheshin ose dëshironin, ata prireshin të blinin aty për aty në vend që të prisnin Krishtlindjet ose ditëlindjet e tyre. Rosko kujtoi se i kishte thënë të shoqit se ajo donte shumë një furrë me ajër dhe disa ditë më vonë, një paketë me një furrë ajri mbërriti në pragun e tyre, sepse ai e kishte porositur për të.

Rosko dhe bashkëshorti i saj zgjodhën t’i investonin paratë e tyre në eksperienca në vend të dhuratave.

Një arsye tjetër e madhe pse ajo dhe burri i saj kanë hequr dorë nga dhuratat për sezonin e festave ishte se të dy mendonin se Krishtlindjet kishin të bënin me kalimin e kohës me të dashurit tuaj, dhe një pjesë e madhe e kësaj erdhi me mbledhjet familjare dhe ekskursionet e përbashkëta familjare.

“Unë kam tre nipa dhe kur i pyes se çfarë duan për Krishtlindje, ata duan vetëm ato kartat e dhuratave të lojërave video,” tha Rosko. Në vend që t’u jepnin nipërve të saj dhe anëtarëve të tjerë të familjes karta dhuratë dhe para, ata u bënë “dhurues të një përvoje, si për njëri-tjetrin ashtu edhe për njerëzit e tjerë”.

Rosko dhe bashkëshorti i saj filluan të organizonin një festë për dekorimin e biskotave me nipërit e saj, duke i çuar në patinazh në akull dhe duke i lënë ata të zgjidhnin një përvojë sipas dëshirës së tyre për të cilën ishin të interesuar. As Rosko nuk e kishte bërë kurrë, ajo dhe nipat e saj e mësuan bashkë.

“Arsyeja kryesore që ne ndaluam së dhënë dhurata për të rriturit e tjerë në familjen tonë… sepse ka kaq shumë stres duke u përpjekur të kuptoni se çfarë doni të merrni dikë për Krishtlindje dhe përfundoni duke i shpenzuar të gjitha këto para,” vazhdoi ajo.

Të ngjashme