Kryefjala Logo

Gruaja refuzon të marrë pjesë në lojën e Babagjyshit sekret pas vitesh dhuratash të këqija

23 Dhjetor, 2023 | 12:01 pm

Pasi mori një shumë dhuratash të këqija, kjo punonjëse vendosi të ndalonte pjesëmarrjen në shkëmbimin e dhuratave Secret Santa të zyrës së saj. Këtë vit ajo vendosi se kishte mbaruar dhe shkoi në internet për të kërkuar këshilla, duke pyetur veten nëse kishte gabuar që refuzoi të merrte pjesë në shkëmbimin e dhuratave në punën e saj.

“Më pëlqen të bëj dhurata. Edhe nëse nuk kam asnjë ide për kolegun që më caktuan, zbuloj më shumë për t’u siguruar që ata e duan atë që u është dhënë, “fillon ajo.

“Megjithatë, kjo nuk më është kthyer kurrë reciproke.”

Ajo kujtoi disa nga dhuratat që ka marrë nga kolegët e saj në të kaluarën – portofolët e meshkujve, pelushët dhe një sërë sendesh të tjera “qartësisht të ridhuruara”. Jo vetëm që dhuratat ishin jopersonale, por ato ishin qartësisht zgjedhje të minutës së fundit dhe pa të njëjtat përpjekje që ajo bëri për dhuratat e saj.

Ndërsa shpenzoi shumë kohë dhe përpjekje për të krijuar dhuratën e përsosur Secret Santa, ajo tha se bashkëpunëtorët e saj gjithmonë e humbasin shenjën.

“Kjo është një “gjë e plotë fat”, pasi njerëzit e tjerë marrin gjithashtu dhurata të mira,” shtoi ajo.

Por, pa marrë parasysh se sa përpjekje bënte, ajo gjithmonë dukej se merrte dhurata nga njerëz që nuk e vlerësonin shkëmbimin ose nuk bënin të njëjtën përpjekje për dhuratat. Ajo theksoi se rregullat e Santa Sekret në punën e saj përfshinin një kufi çmimi – por dhuratat e këqija që ajo merr zakonisht nuk janë për shkak të çmimit. Në vend të kësaj, ajo mori një mori dhuratash që nuk kishin asnjë lidhje të vërtetë me të dhe u ndje e gabuar dhe e padobishme.

“Është bërë një shaka brenda rrethit tim të ngushtë,” tha ajo, “që sa më shumë përpjekje bëj, aq më pak marr”.

E frustruar pas vitesh “dhuratash të këqija”,  vendosi që ajo kishte mbaruar me këtë punë. Këtë vit, ajo e hodhi poshtë ftesën për t’u bashkuar me zyrën e Santa Secret – një zgjedhje që ajo e bëri pavarësisht nga dashuria për të dhënë dhurata për të tjerët.

“Të gjithë po më pengojnë dhe më quajnë një sport të dobët për prishjen e humorit festiv. Disa madje më janë afruar me shaka duke thënë se shpresonin që unë të bëhesha Santa e tyre sekrete.” Duke e ndjerë fajin nga kolegët e saj, ajo mendoi nëse e kishte gabim që “mbrojti paqen e saj” këtë sezon festash – dhe kurseu masat e saj të përzemërta për dhënien e dhuratave për njerëzit që në fakt e vlerësojnë dhe ia kthejnë atë.

Të ngjashme