Gruaja që pretendon se është ‘rraskapitëse’ të jesh grua nga ora 3 deri në 5 pasdite është në të vërtetë shkencërisht e saktë

5 muaj më parë

“Burrat nuk e kuptojnë se sa rraskapitëse është të jesh vajzë nga ora 3-5 pasdite,” lexohet mbivendosja në një video që tregon dy gra që shoqërohen me një burrë në një tavolinë pikniku.
Gratë janë dukshëm të lodhura, duke mbështetur kokën në krahët e tyre, duken dukshëm “të mbaruara” dhe të shtrira në një moment, ndërsa burri duket sikur sapo është zgjuar nga një natë 10-orëshe gjumi.

Natyrisht, nuk ndihmon fakti që duket sikur të tre janë duke pirë gjatë gjithë ditës – burri duke pirë një birrë, ndërsa gratë duket se po pinë një lloj kokteji – por gratë duken dukshëm më të lodhura se burri për të kaluar një kohë të mrekullueshme.
Shpjegimi i “Bigdawgstatuss” është se, për shkak se ato janë gra, është normale që ato të jenë kaq të lodhura rreth kësaj periudhe 3-5 të pasdites, dhe në të vërtetë mund të jenë në diçka.

“A është kjo një gjë universale,” pyet komenti kryesor në video. “Prisni – a është kjo një gjë e vërtetë sepse me të vërtetë ndihem si vdekja nga 2-5 dhe më pas jam gati të festoj përsëri.”

Ekziston një arsye shkencore pse gratë janë kaq të lodhura nga ora 3 deri në 17:00.

Orët ndryshojnë në varësi të moshës, por rreth orës 2 deri në 5 pasdite, ekziston një koncept që njerëzit e kanë quajtur “rënia e pasdites” falë mënyrës se si funksionojnë orët tona natyrore. Duke qenë se gratë janë më të prirura ndaj mungesës së hekurit, ato gjithashtu kanë më shumë gjasa të përjetojnë këtë lodhje.

Gratë operojnë në një cikël hormonal 28-ditor të quajtur cikël menstrual, ndërsa burrat operojnë në një cikël hormonal 24-orësh që përputhet në mënyrë të përkryer me ditën e punës – kush do ta kishte menduar se patriarkati ishte fajtor?

Po, ciklet e grave nuk përputhen gjithmonë në mënyrë perfekte me 28 ditë, por çështja është se hormonet e tyre funksionojnë në baza mujore dhe jo në baza ditore, që do të thotë se ciklet e burrave do të jenë shumë më të qëndrueshme se ato të grave pasi ne, si shoqëri , ekzistojnë në një orar ditor 24-orësh.

Të ngjashme