Kryefjala Logo

Gruaja mërzitet pasi zbuloi se burri i saj po paguan për unazën e saj të fejesës nga llogaria e tyre e përbashkët

23 Qershor, 2024 | 12:47 pm

‘Po paguaj për një dhuratë që më bëri’
Një grua postoi në internet për të zbuluar nëse ishte në gabim pasi pati atë që ajo e përshkroi si “një debat të madh” me burrin e saj të ri.
“Burri im … dhe unë … kemi qenë të martuar për pak më pak se tre muaj dhe kemi pasur një debat të madh për unazën time të fejesës,” tha ajo.

“Ne u martuam një muaj pasi ai më propozoi. Nuk ishte një dasmë e madhe dhe ne patëm muajin e mjaltit menjëherë pasi firmosëm dokumentet në gjykatë”, tha ajo. “Ai më dha një unazë fejese diamanti që kushton afërsisht 8,000 dollarë – një diamant laboratori prej dy karatësh. Ai nuk kishte fonde në dispozicion pasi ne po kursejmë për një shtëpi, kështu që ai e vendosi këtë unazë në një plan pagese.”

Ky plan pagese do të kthehej në ndjekje të burrit të saj.

Ajo vazhdoi, “Mësova pasi u martuam dhe shkruam financat tona se ai ka tërhequr fonde nga llogaria jonë e përbashkët (ne bëjmë afërsisht të njëjtën gjë) për të financuar këtë unazë. Thjesht u befasova dhe sinqerisht u zhgënjeva nga fakti që po më detyron të paguaj për një dhuratë që më bëri.”

Burri i saj nuk e kupton pse ajo është kaq e mërzitur, veçanërisht duke pasur parasysh mjedisin ku jetojmë sot.
“Kemi pasur disa debate kohët e fundit dhe ai mendon se [një] unazë është një shpenzim martese dhe është e drejtë që edhe unë të kontribuoj në të, dhe se si një grua e kësaj dite, nuk duhet të hezitoj të jem një partnere e barabartë. ,” ajo shkruajti.

Gruaja nuk ishte aspak e lumtur me përgjigjen e burrit..
“Një unazë fejese konsiderohet një dhuratë në shumicën e shoqërive moderne edhe sot, dhe nuk më intereson nëse nuk pajtoheni me këtë, janë thjesht pritshmëritë kulturore,” tha ajo. “Ne kurrë nuk diskutuam nëse ai kishte ndonjë problem me këtë. Ndoshta nëse ai do të ishte mjaft i rritur, do të kisha pasur një diskutim se si e bën të ndihet dhe të shihja nëse vlerat e tij për traditën përputhen me të miat.

Ajo kishte një problem tjetër të madh me unazën. “Së dyti, pa dashje kam paguar pjesërisht dy këste tani, gjë që më bën pjesërisht pronare të unazës,” theksoi ajo.

Të ngjashme