Kryefjala Logo

Gruaja kërkon që motra e saj të zgjedhë një emër të ri foshnje për arsyen më të çuditshme

18 Qershor, 2024 | 12:05 pm

Një nënë e re në pritje iu drejtua internetit për të kërkuar këshilla për një çështje aktuale me motrën e saj më të madhe. Problemi? Emri i foshnjës së saj. Motra e saj më e madhe donte të përdorte emrin e foshnjës që ajo zgjodhi. Gruaja 23-vjeçare dhe i dashuri i saj po përgatiteshin për të mirëpritur vajzën e tyre në botë dhe zgjodhën një emër që u dukej perfekt – ‘Wren’.
Megjithatë, drama erdhi kur ata ia njoftuan vendimin e tyre familjes së saj.

“Pasi i thashë motrës sime ajo më pyeti nëse mund të flisnim dhe më tregoi një listë me emrat që kishte zgjedhur ajo dhe burri i saj për foshnjat e tyre të ardhshme,” shkroi gruaja. “Wren ishte emri i vajzës që kishin zgjedhur gjithashtu.”

“Motra ime nuk e kishte menduar kurrë se dikush në familje do të kërkonte një emër si Wren dhe kur dëgjoi që kishim zgjedhur atë emër, u trishtua pak”, ka shkruar gruaja. Dhimbjen e saj e shtoi fakti se ajo dhe bashkëshorti i saj kishin luftuar për të mbetur shtatzënë për gjashtë deri në shtatë vitet e fundit dhe aktualisht po i nënshtroheshin trajtimeve të fertilitetit.

Steriliteti është një përvojë tepër sfiduese. Si e tillë, ajo me qëllim u përpoq të ishte sa më e kuptueshme me motrën e saj.

“Kur unë dhe i dashuri im mësuam për herë të parë që po prisnim, ramë dakord që t’i tregoja motrës time fillimisht dhe t’i jepja kohë për ta përpunuar,” shpjegoi ajo. Ndonëse motra e saj ishte e trishtuar dhe xheloze për një kohë, ajo i kuptoi emocionet kontradiktore “sepse kjo është diçka që ajo e dëshironte për kaq shumë kohë dhe ishte e vështirë për të të më shihte të mbetesha shtatzënë kaq shpejt”.

Megjithatë, kur motra e saj i kërkoi asaj që të ndryshonte emrin e fëmijës së saj në diçka tjetër përveç Wren, ajo nuk ishte e gatshme të pranonte.

“Vajza ime ndihet si trumcak si për mua ashtu edhe për të dashurin tim”, ka shkruar ajo. “Ne kemi marrë tashmë disa artikuj me emrin e saj mbi to. Ne jemi lidhur shumë dhe jemi lidhur më shumë me trumcakun tonë.”
Kur ajo i tha motrës së saj se nuk do t’ia ndryshonte emrin vajzës së saj, ajo u mërzit. “Ajo shpërtheu në lot, por më tha se e kuptonte. Ajo më përqafoi.”

Kunati i saj, nga ana tjetër, ishte shumë më pak i kuptueshëm. “Ai më tha se nuk më kushtonte asgjé për të sakrifikuar një emër, në mënyrë që motra ime të mund të mbajë shpresën se do të arrijë të emërojë vajzën e saj të ardhshme,” shkroi ajo. “Ai tha se ajo ka qenë një motër e madhe e mirë për mua dhe kjo nuk do të më kushtonte asgjë.”

Ndërsa infertiliteti është i vështirë për nënën, është gjithashtu një proces i vështirë për babanë, si të shikojë gruan e tij duke e kaluar atë dhe të mos jetë në gjendje të ketë një fëmijë. Është e kuptueshme që kunati i saj ishte i mërzitur, por gjithashtu nuk i jep atij kërkesën e duhur që të ndryshojë emrin e fëmijës së saj.

Ajo shtoi në komente se nëse do ta dinte që motra e saj donte emrin, ata kurrë nuk do ta kishin marrë parasysh. Megjithatë, preferenca e emrit nuk u nda kurrë derisa ajo e shpalli shtatëzaninë.

Të ngjashme