Gruaja ka frikë se po humbet burrin e saj pasi nuk i jep dot fëmijë

6 muaj më parë

Vështirësitë e infertilitetit ndikojnë në martesat në të gjitha mënyrat, dhe një grua po frikësohet se mund ta bëjë burrin e saj të bjerë në dashuri me dikë tjetër.

Ajo tregoi se si infertiliteti i saj dhe miqësia e burrit të saj me një nënë beqare e kanë bërë atë thellësisht të shqetësuar për gjendjen e martesës së tyre.
Ajo dhe bashkëshorti i saj, që të dy janë 39 vjeç, janë të martuar prej 13 vitesh dhe kanë hasur në vështirësi për të mbetur shtatzënë.
“Pasi luftuam me infertilitetin për disa vite,” ne e kuptuam që në martesën nuk do të mund të kishim fëmijët tanë”.
Ata kishin vendosur reciprokisht që fëmijët të mos ishin më pjesë e planeve të tyre, por së fundmi duket se mund të mos jetë aq e thjeshtë.
Gjërat duket se ndryshuan kur një nënë beqare u zhvendos në lagjen e tyre.

“Ishte një realitet i ri dhe i vështirë,” shkruan ajo për vendimin e tyre për të mos pasur fëmijë pas luftës së tyre për infertilitetin, “por ne të dy vendosëm t’i përkushtoheshim punëve tona dhe të shijonim mbesat dhe nipërit dhe kushërinjtë e rinj që kemi.”

Por më pas Kaylee, një 26-vjeçare së fundmi e ve, nënë e djemve binjakë, u bë fqinja e tyre e re.
Ajo është e bukur dhe e re dhe meqenëse nuk ka familje pranë, ajo dhe burri i saj e kanë marrë Kaylee nën krahët e tyre. “Ajo do të vijë tek ne për ndihmë me gjëra të vogla,ajo do t’i kërkojë burrit tim të rregullojë diçka ose të kërkojë një përbërës për një vakt, në këtë kuptim,” shkruan gruaja.

Por së fundmi, ajo ka vënë re se marrëdhënia e bashkëshortit të saj dhe Kaylee duket se po kalonte në një nivel tjetër. “Burri im është gjithmonë i respektueshëm dhe nuk mendoj se ai do të tradhëtonte ndonjëherë”, shkruan ajo, “por e shoh se si reagon sa herë që Kaylee thërret ose i bie ziles”. Ajo thotë se i atij i “ndizen sytë” kur bëhet fjalë për Kaylee, dhe veçanërisht për djemtë e saj binjakë.

Ata kanë zhvilluar një raport të veçantë nga bashkëshorti i saj duke luajtur me djemtë binjakë në oborret e tyre,aq sa seancat e tyre të lojës pas punës janë zhvilluar në një ritual të përditshëm.
“Ata janë atje jashtë çdo pasdite duke e pritur atë,” shkruan gruaja, duke shtuar se burri i saj “e ka pranuar se ata i ndriçojnë gjithë ditën”.

Ajo përsërit se i beson plotësisht burrit të saj,megjithatë, “Unë e shoh atë duke humbur veten në këtë fantazi se çfarë do ishte nëse kjo ishte familja ime. Po sikur këta të ishin fëmijët e mi.” Dhe ajo ka një frikë të thellë se “ai do të kuptojë se ajo që kemi nuk është e mjaftueshme dhe ai do të më lërë për familjen e gatshme fqinj.”

Por ajo ka frikë të trajtojë çështjen sepse nuk dëshiron të “tingëllojë akuzuese” dhe, natyrisht, ka edhe miqësinë e saj me Kaylee për t’u marrë parasysh.
Por ankthet e saj për të shoqin dhe Kaylee po e hanë nga brenda.
“Dje e pashë atë dhe Kaylee duke folur jashtë dhe doja të qaja”, shkruan ajo. Ata dukeshin si një familje e lumtur”.

Pamja e bashkëshortit të saj ulur në trotuar me Kaylee me dy fëmijët e saj duke u hedhur mbi ta ishte thjesht e tepërt. “Ndjehem sikur po humbas burrin tim dhe nuk mund të bëj asgjë për ta ndaluar. Nuk di çfarë të bëj,” ankohet ajo në postimin e saj.

Të ngjashme