Kryefjala Logo

Gratë zakonisht nuk tradhtojnë dhe kjo është arsyeja pse

29 Korrik, 2023 | 1:43 pm

Për shumicën e grave, fëmijët e tyre bëhen prioriteti numër një sapo i kanë.

Kur e lidhni këtë me pakësimin e dëshirave seksuale të grave, veçanërisht pas menopauzës, grafiku  ka shumë kuptim.

Femrat zakonisht nuk mendojnë për seksin, për zemërimin e bashkëshortëve të tyre, gjatë një dite normale.

Shumica e grave monogame kanë dëshirë të përgjegjshme, jo spontane, veçanërisht me kalimin e moshës.

Fakti që kjo ndodh pas monogamisë nuk do të thotë që gratë të shkojnë me nivele të larta të dëshirës për burrat e tjerë, por nivele të ulëta për burrat e tyre.

Në vend të kësaj, dëshira e tyre bie në përgjithësi dhe prioritetet e tyre ndryshojnë.

Kur dëshira seksuale e grave bie, dhe ato fokusohen më shumë në kujdesin për fëmijët e tyre sesa në marrëdhëniet e tyre romantike, kjo është gjithashtu normale. Ndërsa gratë kalojnë nga të 20-at dhe 30-at e tyre në të 40-at, perimenopauza çon në shumë ndryshime në mendime, ndjenja dhe motivime. Shumë pak gra janë të përqendruara në një lidhje-jashtëmartesore në fazën kur ndihen të konsumuara nga jetët e zëna, duke përfshirë prindërimin e fëmijëve që janë ende në shtëpi. Gratë dënohen për mashtrim shoqëror në një mënyrë që burrat nuk janë.

Realiteti është se dëshira seksuale e grave thjesht bie në monogami, dhe ato nuk janë të interesuara për seks me askënd në çdo gjë afër intensitetit që ato ndjenin dëshirën ose nxitjen kur ishin më të reja dhe jo nënë.

Të ngjashme