Kryefjala Logo

Gjimnazistët punojnë për t’i bërë një nënë beqare të 6 fëmijëve dhuratën e jetës

8 Nëntor, 2023 | 5:55 pm

Michelle Mendez është një nënë e gjashtë fëmijëve që ka pasur vështirësi financiare. Mendez ishte e pastrehë dhe jetonte jashtë hoteleve përpara se të merrte ndihmë nga organizata The Journey Home, një organizatë jofitimprurëse që ofron një zgjidhje të përqendruar te besimi për të ndihmuar njerëzit.

Pas gjithë ndihmës që Mendez mori nga The Journey Home, një tjetër jofitimprurëse ndërhyri për t’i dhënë një dorë. Giving Words, i themeluar nga ish-babai beqar Eddie Brown, së bashku me gruan e tij, Ginny, fokusohet në përpjekje të shumta bamirëse, duke përfshirë ndihmën e nënave beqare.

“Ne kemi vërejtur vazhdimisht se sa më e lehtë ka qenë rritja e fëmijëve me dy prindër dhe burimet e nevojshme,” tha Ginny. “Ne kemi një bollëk eksperience, lidhjesh dhe dashurie; ne duam të ndajmë burimet tona me ata që nuk e bëjnë këtë.”

“Ata me të vërtetë më kanë ndihmuar,” tha Mendez për organizatat.

Kohët e fundit, Giving Words e çoi ndihmën e tyre një hap më tej. Pas marrjes së një granti prej 10,200 dollarësh nga kompania lokale Rappahannock Electric Cooperative, organizata jofitimprurëse u bashkua me gjimnazistë nga një shkollë Louisa County, Virginia për t’i marrë Mendezit një makinë.

Studentët punuan në restaurimin e makinës gjatë gjithë vitit, në mënyrë që ajo të ishte gati për Mendezin, dhe si nëna beqare ashtu edhe adoleshentët përfituan nga dhurata e tyre.

“Të marrësh këtë makinë është vetëm një bekim,” tha ajo. “Thjesht ka qenë e vështirë si nënë beqare dhe vlerësoj shumë gjithçka që të gjithë kanë bërë për ta bërë këtë të ndodhë.”

Siç ndodh shpesh, dhënia ishte po aq e rëndësishme sa marrja. Një nga studentët që punonte në makinë tha për stacionin lokal të lajmeve, “Ne ia ndryshuam jetën dikujt. Është thjesht një ndjenjë e mrekullueshme, t’i japësh dikujt një makinë.”

Makina iu dorëzua Mendezit në një ceremoni që përfshinte gjimnazistët që punuan aq shumë për ta bërë gati makinën për të. Të pranishëm ishin edhe Eddie Brown, si dhe Casey Hollins, përfaqësuese nga Rappahannock Electric Cooperative.

Hollins u tha gazetarëve: “Unë isha gjithashtu një nënë beqare, kështu që mund të lidhem plotësisht me nevojat e kësaj mami, dhe kjo është një përvojë vërtet shpërblyese”.

Të ngjashme