Kryefjala Logo

Gjërat që nuk duhet t’i thuash kurrë, kurrë gruas që do (nëse nuk dëshiron një divorc)

12 Dhjetor, 2023 | 9:02 am

Mos thuaj diçka për të cilën do të pendohesh.

Si këto më poshtë përshembull:

1. “Çfarë është tani?”

Kjo përcjell padurim dhe zemërim për atë që ndoshta është oferta e saj për t’u lidhur me ju. Çdo përpjekje që ajo bën për t’u lidhur me ju është një mundësi për t’u kthyer drejt nevojave të saj dhe për t’u lidhur emocionalisht. Kjo është paralojë. Mos e fryni.

Çfarë të thuash në vend të kësaj: “Çfarë ke në mendje, fëmijë? Po degjoj.”

2. “Ti dikur kishe një trup të bukur. Më mungon vërtet kjo.”

Në vend që të jetë një kompliment, ky është një fyerje. Nëse doni të flisni për trupin e saj, së pari kuptoni se ajo tashmë po shikon 600 reklama vizuale në ditë që i tregojnë asaj trupin ideal femëror të kulturës sonë. Hulumtimet kanë zbuluar se edhe gratë shumë në formë dhe me pamje të bukur priren të ndihen keq për trupin e tyre.

Pra, gjeni diçka që ju pëlqen vërtet në trupin e saj, ose me sa këndshëm lëviz ajo dhe jepini një kompliment të sinqertë. Meshkujt që sinqerisht i komplimentojnë gratë e tyre çdo ditë, kanë jetë më të mirë intime sesa burrat që nuk e bëjnë këtë.

Çfarë të thuash në vend të kësaj: “Ti dukesh e mrekullueshme me atë fustan. E dua atë ngjyrë tek ti.”

3. “Mirë, bëje ashtu siç do. Gjithmonë do ta bësh.”

Kjo e kthen nevojën e saj në një lojë me fuqi dhe një lojë fitim-humbje, me shumë zero. Ju po sugjeroni që duke e bërë atë në mënyrën e saj, qëllimi i saj është të fitojë. Gjithashtu shmang kërkimin e nevojës që ajo mund të ketë në një kërkesë që ajo po ju bën.

Çfarë të thuash në vend të kësaj: Ka dy pyetje magjike për t’i bërë një gruaje: “Çfarë ndjen?” dhe “Çfarë ju nevojitet?”

Të ngjashme