Gjërat që njerëzit që vuajnë nga ankthi duan të dinë të dashurit e tyre

5 muaj më parë

Ankthi është diçka që ne të gjithë e ndiejmë herë pas here, por për një të dashur me ankth, është diçka që ndikon pothuajse në gjithçka që ai bën.

1. Asnjëherë mos gjykoni vetë-mjekimin e tyre

Ankthi ndonjëherë vjen me një sërë ilaçesh. Meqenëse nuk je ai brenda kokës së tij, nuk mund të diktosh se sa shumë apo sa pak ilaçe i nevojiten. Edhe nëse thjesht po përpiqeni të ndihmoni, dijeni se kjo është një zonë ku ai ka nevojë për atë kontroll.

Shanset janë që ai të mos e marrë shumën si duhet çdo herë, por nuk ju takon juve të gjykoni – thjesht jini mbështetës.

2.Dije se çdo gjë është më e vështirë për ta

Qoftë marrja e sendeve ushqimore, përfundimi i një projekti pune ose caktimi i takimit me mjekun, edhe gjërat më të vogla mund t’i stresojnë njerëzit me ankth dhe t’i bëjnë zemrat e tyre të shpejtojnë.

Ndërsa ju mund të tundoheni t’i thoni se ai po tregohet dramatik, mos e bëni. Komentet tuaja negative ose gjuha e trupit vetëm sa do t’i përkeqësojnë gjërat. Vetëm mbani mend, ndërsa këto janë detyra të vogla për ju, ato hapin një zonë lufte në mendjen e të dashurit tuaj.

3 . Mos ua lini atyre planet

Njerëzit me ankth nuk duan të bëjnë plane. Ai është i pavendosur dhe zgjedhjet më të vogla mund t’i prishin pjesën tjetër të ditës.

Në vend të kësaj, me qetësi tregojini atij se çfarë do të bëni ju të dy. Nëse ai nuk ndihet i mërzitur, pranojeni dhe mos e bëni presion që të rishqyrtojë.

Është gjithashtu e rëndësishme të dini se alkooli provokon simptoma ankthi, kështu që edhe nëse ai është zgjuar për një natë të rëndë, një hangover do të jetë një udhëtim për nervat e tij. Është një ide e mirë të shmangni plane për pije me të nëse ai ka ankth.

4.Është thjesht një njeri…
Mos harroni, ai është ende një qenie njerëzore me të gjitha kompleksitetet që kanë të gjithë të tjerët, ndaj trajtojeni atë në përputhje me rrethanat. Mënyra e vetme për të pasur një marrëdhënie të suksesshme me një person që lufton me ankthin është ta duash atë pavarësisht nga problemet e tij. Në fakt, ju duhet të mësoni ta doni atë për shkak të kësaj.

Është shumë e lehtë të përqendroheni në dënimin dhe zymtësinë e çdo çështjeje, veçanërisht ato që lëndojnë personin që doni. Në vend që të përqendroheni te negativet, mbani mend se madhështia e tij ka ardhur më parë dhe do të vijë pas çështjes së ankthit. Zgjidhni të shihni anën e sipërme të situatës.

Të ngjashme