Kryefjala Logo

Gjërat që meshkujt kanë më shumë frikë në marrëdhënie

6 Shkurt, 2023 | 12:23 pm

Nëse ndikimet e jashtme kërcënojnë forcën ose aftësinë e një burri për të siguruar dhe mbrojtur, ai mund të përjetojë ankth, stres dhe një dëshirë të dëshpëruar për të rimarrë kontrollin.

Megjithatë, meqenëse burrat kanë më pak gjasa se gratë të ndajnë ndjenjat e tyre, ankthi i heshtur ndikon në marrëdhëniet e tyre në mënyra të patreguara.

• A fitoj mjaftueshëm para?

Paratë janë një çështje e madhe, por nuk ka të bëjë vetëm me paratë. Ja çfarë përfaqëson paratë:

Vetëvlerësimi: ajo që ai beson se vlen
Vlera e perceptuar: nga bota, nga një epror, nga familja e tij, nga familja e tij e origjinës
Siguria: për veten, për familjen e tij
Fleksibiliteti: mënyra e jetesës, sigurimi i familjes së tij
Arritja: vetja dhe në sytë e të tjerëve
Konsideratat e së ardhmes: kolegj për fëmijë, pension, dasma, pushime
Po, edhe gratë punojnë dhe kontribuojnë në këto artikuj, por shumë burra do ta shohin fitimin e parave dhe përmbushjen e detyrimeve financiare si përgjegjësinë e tyre.

•A po plakem?

Meshkujt shqetësohen për moshën dhe atraktivitetin e tyre. Gjetja e qimeve të thinjura, humbja e shikimit ose lodhja e vazhdueshme, këto pasiguri janë një kombinim i presionit shoqëror, vetëvlerësimit dhe ndjenjës së vdekshmërisë bezdisëse.
Si mund të ndihmoni: Ashtu si ju, ai dëshiron të dijë që ju ende e shihni atë tërheqës. Lëreni të dijë … dhe tregojini.

•A po e humb shëndetin?
Pavarësisht nëse është rezultat i zvarritjes së pastër ose testeve/sondave invazive, shumë meshkuj e urrejnë mjekun – derisa të jetë diçka që nuk mund të shmanget. Në të njëjtën kohë, ai është i shqetësuar… ai thjesht nuk dëshiron ta dijë.

Si mund ta ndihmoni: Kujtojini atij se nëse dëshiron të shohë nipërit e mbesat e tij të diplomohen, ai duhet të qëndrojë në formë dhe të marrë kontrolle vjetore. Pastaj, bëni atë diçka që bëni së bashku.

•A është tjetri im i rëndësishëm seksualisht i kënaqur?
Kjo çështje është e ndërlikuar.
Ai dëshiron të dijë se “po bën punën e tij” në shtrat, por nuk dëshiron ta dijë nëse nuk është.

Si mund të ndihmoni: Flisni me të me ndjeshmëri. Nëse ai nuk po e bën për ju, mos i tregoni se çfarë po bën gabim. Flisni me të për atë që ju ndez.

Të ngjashme