Kryefjala Logo

Gjërat që i ndodhin trupit tuaj kur ndaloni së kryeri marrëdhënie intime

16 Shtator, 2022 | 12:29 pm

Ka shumë arsye pse jeta juaj intime mund të ketë ndaluar.
Ndoshta ju ose partneri juaj po kaloni një periudhë të vështirë.
Ndoshta është thjesht jeta, fëmijët ose puna .
Disa ditë mund të kthehen në javë ose muaj, dhe para se ta kuptoni, nuk keni kryer marrëdhënie për kaq shumë kohë saqë nuk ju mungon më.

Ja gjërat që i ndodhin trupit tuaj kur nuk bëni aktin për një kohë të gjatë:
1-Sëmureni më shpesh
Do të evitosh gripin dhe bllokimin?
Kryej marrëdhënie!

2-Nivelet tuaja të stresit rriten
Të mos kryesh marrëdhënie është stresuese.
Studimet madje tregojnë se kur jeni duke kaluar një problem intimiteti, mund ta keni më të vështirë të mbani presionin e gjakut të ulët dhe të përballeni me situata që shkaktojnë stres.

3-Ëndrrat tuaja ndryshojnë
Në anën pozitive të gjërave, mund të filloni të keni ëndrra erotike apo edhe orgazma në gjumë.
Nuk është e njëjtë me një marrëdhënie reale por është një zëvendësues i mirë.

4-Vetëvlerësimi juaj mund të ulet
Mund të ndiheni më pak tërheqës dhe më të dëshpëruar.
Besohet se sperma ka shumë përfitime shëndetësore, duke përfshirë cilësitë kundër depresionit.

5-Ju rriteni larg nga partneri juaj
Nëse jeni në një lidhje, mund të filloni të bëheni të pasigurt për lidhjen që keni me partnerin dhe njerëzit e tjerë do të bëhen më tërheqës për ju.
Merreni këtë si një shenjë se një jetë e shëndetshme intime është e rëndësishme.

Të ngjashme