Gjërat për të cilat nuk duhet ti japësh askujt llogari

5 ditë më parë

Unë e di se sa presion social ka për të sjellë veten në një mënyrë të caktuar.
Disa njerëz e dinë se çfarë është më e mira për ju dhe gjithë botën.
Por mbani mend se nuk i keni borxh askujt, veçanërisht këto gjëra.

•Ju nuk i detyroheni askujt një shpjegim për prioritetet tuaja të jetës
Dëshironi të hapni një biznes?
Shisni të gjitha gjërat tuaja dhe me çantën e shpinës doni të kaloni përmes Indisë? Shkoni për të! Dhe mbani mend, nuk keni pse t’i shpjegoni askujt prioritetet tuaja. Ato janë tuajat dhe nuk keni pse të përpiqeni t’i impresiononi njerëzit me to.

•Nuk i detyrohesh askujt një falje nëse nuk të vjen keq
Nëse keni bërë diçka që dikujt tjetër nuk i pëlqen, por që nuk pendoheni, nuk i detyroheni atij një falje.
Një falje është të përpiqesh të korrigjosh një gabim dhe ndikimin që ai ka pasur tek të tjerët.

•Ju nuk i detyroheni askujt një po për gjithçka që ata thonë
E di që mund të jetë e vështirë t’i thuash jo pyetjes së vështirë, por vetëm dije se nuk duhet të thuash po për gjithçka që të gjithë kërkojnë nga ju.
Njihni kufijtë tuaj dhe çfarë jeni të gatshëm të bëni për të tjerët.

•Nuk i detyroheni askujt shpjegim për pamjen tuaj fizike
Nëse keni humbur peshë, keni shtuar peshë, keni ndryshuar flokët, keni rritur mjekrën ose keni bërë ndonjë gjë me pamjen tuaj fizike, nuk i detyroheni askujt një shpjegim për këtë.
Ti thjesht po e bën për vete.

•Ju nuk i detyroheni askujt shpjegim për jetën tuaj seksuale
Nëse jeta juaj seksuale nuk ekziston ose ekziston me një të rritur tjetër që pranon, kjo nuk është punë e askujt, por jotja. Njerëzit do të përpiqen t’ju gjykojnë se me kë flini apo çfarë seksualiteti keni, por ajo që ata mendojnë në përgjithësi nuk ka rëndësi.

•Ju nuk i detyroheni askujt një shpjegim për zgjedhjet tuaja në lidhje
A e ke falur një tradhëtar? Jeni ribashkuar me ish-in tuaj? I thatë jo propozimit për martesë? Këto vendime janë marrë nga ju për arsyet tuaja, dhe ju nuk i detyroheni askujt një shpjegim për këtë.

Të ngjashme