Kryefjala Logo

Gjërat më të çuditshme që bëjnë kafshët për dashuri

29 Mars, 2023 | 2:17 pm

Nëse duam të jemi plotësisht të sinqertë me veten, njerëzit kanë qenë të njohur për të bërë disa gjëra të çuditshme për dashurinë.
Por duket se ka disa kafshë që mund të na bëjnë të ri-mendojmë gjërat .

Normalisht, do të thoshim se nuk duam të gjykojmë, por në këtë rast, po, ne jemi plotësisht duke gjykuar.
Mbretëria e kafshëve mund të jetë krejtësisht e çuditshme kur bëhet fjalë për versionin e tyre të romancës.

•Bleta Mbretëresha

Mbretëresha e bletëve e ka të ashpër. Duke supozuar se arrijnë deri në moshën madhore, ata shkojnë në një fluturim çiftëzimi , të ndjekur nga dronë të shumtë meshkuj që të gjithë po përpiqen ta mbarsin atë menjëherë.

“Fituesi” merr privilegjin të ketë ADN-në e tij të gjallë… dhe një penis të shpërthyer për problemet e tij, e ndjekur nga vdekja. Po!

•Gjirafa

Gjirafat do të kryejnë atë që njihet si Sekuenca Flehmen, ku mashkulli do të përdorë kokën për të shtyrë pjesën e pasme të femrës në mënyrë që të nxisë urinimin.
Nëse atij i pëlqen ajo që shijon (po, shijon), atëherë mashkulli do të fillojë t’i bëjë ballë femrës.

•Lizard Whiptail
Kjo do t’ju bëjë kokën të rrotullohet. Lizards Mashkull Whiptail… nuk ekzistojnë.
Të gjitha Lizards Whiptail janë femra dhe riprodhohen duke klonuar veten.

Për çfarëdo arsye të frikshme, atyre u pëlqen të kryejnë pseudo-bashkim me një hardhucë ​​tjetër femër përpara se të fillojnë procesin e klonimit.

•Krimb i sheshtë
Për këtë krijesë, gardhi është rruga për në zemrën e dikujt… .
Krimbat e sheshtë janë hermafroditë dhe kështu, të dy partnerët mund të marrin pjesë në rrethimin e organeve gjenitale, gjë që është pikërisht ajo që tingëllon.

Dy krimba të sheshtë përpiqen të godasin njëri-tjetrin duke shmangur goditjen me thikë vetë, dhe “humbësi” merr gëzimin e mëmësisë.

•Makaku me bisht të gjatë
Meshkujt makakë me bisht të gjatë do të kujdesen për femrat në mënyrë që të fitojnë të drejtat e çiftëzimit.
Ata do të hanë insektet menjëherë nga një partner i zgjedhur.
Sa romantike. A frymëzon ndonjë nga këto diçka për ju dhe partnerin tuaj?

•Papagalli mashkull me ballë të bardhë

Nëse keni menduar se puthja juaj e parë ishte e keqe, na besoni kur themi se nuk krahasohet as me “puthjen” e një papagalli me ballë të bardhë.
Papagalli mashkull me ballë të bardhë do të vjellë në gojën e femrës si pjesë e ritualit të tyre të çiftëzimit.

Të ngjashme