Kryefjala Logo

Gjërat injorante që njerëzit thonë për tradhëtinë

3 muaj më parë

Kam dëgjuar kaq shumë keqkuptime të zakonshme për marrëdhëniet jashtëmartesore. Nga fajësimi i gruas tjetër deri te supozimi se dini çdo detaj të marrëdhënies së dikujt tjetër, këto keqkuptime përfundojnë vetëm duke dëmtuar të gjithë të përfshirët.

•Këtu janë disa gjëra injorante që njerëzit thonë për pabesinë.

1. “Gruaja (ose burri) tjetër është një prishëse e shtëpisë!”

Këtu është e vërteta: Një lidhje është simptoma e fundit e problemeve në martesë, jo e para.

Kur ndodh një lidhje, dy personat në martesë shpesh janë lënduar për një kohë të gjatë.

Problemi zhvillohet nga asnjëri prej tyre duke hapur diskutimin për problemin e martesës. Ose, kur njëri prej tyre përpiqet të riparojë marrëdhënien, partneri i tyre nuk e vëren ose nuk ia kthen komunikimin.

Më në fund, të gjitha përpjekjet për komunikim mund të prishen dhe një person del jashtë martesës për të kërkuar ngushëllim nga dikush tjetër.

Sigurisht, ekziston gjithashtu mundësia që një bashkëshort të ketë vepruar gjatë gjithë kohës, por pala tjetër nuk i ka parë shenjat. Sido që të jetë, komunikimi në lidhje me marrëdhënien ka qenë i shmangshëm dhe problemet kanë lindur prej shumë kohësh.

2. “Do të doja që njerëzit të ishin më të sjellshëm me njëri-tjetrin. Ne nuk duhet të vjedhim bashkëshortët e njëri-tjetrit”.

Le të imagjinojmë që bashkëshorti juaj ka një mik që ka vëzhguar problemet në rritje në marrëdhënien tuaj. Ata i përmendin bashkëshortit tuaj se martesa juaj mund të përfitojë duke shkuar në terapi. Ju të dy shkoni në terapi, bëni punë dhe rezultatet nuk janë të mira për të ardhmen e martesës.

Bashkëshorti juaj tregon se nuk duan të shpëtojnë martesën, janë gati të largohen dhe duan të jenë me dikë tjetër.

Ju të dy jeni dakord për t’i dhënë fund martesës.

3. “Unë mund të gjykoj për atë që ke bërë”.

Mos supozoni se i dini të gjitha çështjet që lidhen me martesën e miqve tuaj, sepse e keni njohur personin shoqërisht për tridhjetë vjet, ose pak a shumë.

Të jetosh me rezultatet e bërjes së një zgjedhjeje të dëmshme për një person tjetër zakonisht kërkon shumë punë. Dhe kur e gjithë puna ka përfunduar, mund të jetë ende e vështirë të pranosh se je gabim. Shumica e njerëzve nuk do t’i shpërndajnë të gjitha detajet e të gjitha gabimeve të tyre te të gjithë ata që njohin.

Pra, si shikues të një afere, ne duhet të jemi të përgatitur që nuk e kemi dhe nuk do të kemi të gjithë informacionin.

Të ngjashme