Kryefjala Logo

“Gjërat e vogla” që krijojnë ose prishin një marrëdhënie

9 muaj më parë

Ai kthehet nga puna përsëri i rraskapitur. Ai përplaset në divanin e dhomës së ndenjes, merr frymë thellë dhe ndez emisionin e tij të preferuar.
Gjithçka që ai dëshiron të bëjë është të dekompresojë në heshtje.

Gruaja e tij është në shtëpi dhe në një farë mënyre, ajo është më e mprehtë se kurrë. Ndërsa hyn në dhomë dhe heq pallton, ajo merr një moment për të ndaluar në dritaren e përparme, duke thënë: “Sa mot i bukur,është thjesht i bukur sot.”

Në një studim gjashtë-vjeçar të të porsamartuarve, një ekspert zbuloi se çiftet që qëndruan së bashku, 86% të rasteve u kthyen nga ofertat emocionale të njëri-tjetrit.
Në të kundërt, ata që shkuan në divorc u kthyen drejt ofertave të njëri-tjetrit vetëm në 33# të rasteve.

Me kalimin e kohës, të gjitha gjërat e vogla në një marrëdhënie dhe momentet në dukje të parëndësishme të jetës së përditshme bëhen diçka me rëndësi të jashtëzakonshme.

Eksperti identifikoi katër përgjigje të ndryshme që njerëzit përdorin zakonisht kur partneri i tyre dërgon një ofertë emocionale në drejtimin e tyre.
Secili mund të mbështesë ose shkatërrojë ndjenjën e bashkimit dhe sigurisë në një marrëdhënie.
Ne mund të kthehemi drejt partnerit tonë, të kthehemi me entuziazëm drejt partnerit tonë, të largohemi nga partneri ynë ose të kthehemi kundër partnerit tonë.

Në shembullin hyrës, një burrë, i rraskapitur nga dita e tij, merr një ofertë emocionale nga gruaja e tij kur ajo komenton për motin.
Ai ka një zgjedhje: Ai mund t’i drejtohet gruas së tij me një “Po, është” e shkurtër dhe e thjeshtë, duke pranuar ofertën e saj ose ai mund të kthehet me entuziazëm drejt saj duke e përfshirë në një bisedë më të gjatë për ditën.
Pra largohu prej saj duke injoruar komentin ose kthehuni kundër saj duke kërkuar me vrazhdësi pak paqe dhe qetësi.

Megjithëse një përgjigje entuziaste ndaj një oferte emocionale vlerësohet pothuajse gjithmonë, më shpesh sesa jo, mjafton një njohje e thjeshtë e ofertës së partnerit tuaj për të thelluar lidhjen tuaj.
Ju nuk keni nevojë të jepni energji, vëmendje dhe fokus të pafund për të qenë një mjeshtër i marrëdhënieve.

Si bëjnë gjërat e vogla në një marrëdhënie kaq të madhe? Duke u kthyer vazhdimisht nga partneri juaj kur ai ju afron në mënyra të vogla, ju e forconi marrëdhënien tuaj kundër streseve dhe pengesave të jetës.

Kjo ndjenjë sigurie, e ndjenjës me të vërtetë të aftë për të njohur dhe për t’u njohur nga partneri juaj, e krijuar nga kthimi i qëllimshëm dhe i vazhdueshëm drejt partnerit tuaj, thellon ndjenjën tuaj të përbashkët të intimitetit dhe lidhet me rritjen e kënaqësisë në martesë.

Siç na kujton eksperti në punën e tij, janë gjërat e vogla që bëhen shpesh ato që bëjnë ndryshimin më të madh në marrëdhënie.
Duke u kthyer kah ofertat emocionale të partnerit tuaj, ju mbroni marrëdhënien tuaj nga mjerimi dhe thelloni dashurinë që ndani.

Të ngjashme