Kryefjala Logo

Gjërat e vogla dhe të bukura që bëjnë miqtë për të treguar përkushtimin e tyre

22 Tetor, 2022 | 1:48 pm

Si të gjitha marrëdhëniet edhe miqësitë duhet të ushqehen dhe largimi nga miqtë mund të jetë vërtet zemërthyese.
Dashuria, kujdesi dhe vëmendja janë çelësi për rritjen e miqësive.
Ndërsa disa mund të thonë se miqësitë janë të lehta, realisht, ato janë po aq komplekse sa çdo lloj marrëdhënieje.

Por, të kesh atë ndjenjën e të diturit se dikush kujdeset është ajo që ka rëndësi. Ndjenja e të pasurit një mik që mund të bëjë diçka për ty edhe kur nuk është diçka që ti e ke kërkuar,bën ndryshimin.

1- Të jetë aty për ty
Një nga gjërat më të mëdha që një person mund të bëjë për një tjetër është të jetë i pranishëm. Qoftë në kohë të mira apo të këqija.

Nëse shoku juaj është dikush, ju mund ta telefononi në orët e para të mëngjesit për të folur për zënkën tuaj të fundit me të dashurin ose për të diskutuar episodin më të fundit të një seriali Netflix, kjo është dashuri.

2-Duke ju fuqizuar vazhdimisht
Miqtë na inkurajojnë të shmangim vendimet e gabuara dhe na ndihmojnë të marrim vendimet e duhura.
Nëse keni një mik që ju fuqizon të provoni gjëra të reja dhe ju ndihmon të kuptoni se jeni të destinuar për gjëra më të mëdha, atëherë kjo është dashuria e një miku të vërtetë.

Ndonjëherë mund të çojë në zënka sepse rruga që bëni mund të mos jetë sipas dëshirës së tyre,por një mik i vërtetë do t’ju mbështesë gjatë çdo sezoni të jetës.

3-Ardhja me darkën gati në ditë të vështira

Le të supozojmë se keni një drekë të planifikuar me shokun tuaj, por shefi i tyre prish gjithë planet se i jep detyra të tjera për të bërë.
Kaloni pas punës me darkën gati pa pyetje,thjesht dilni nga dera me ushqimin e tyre të preferuar, shtroni tryezën dhe thyeni urinë me shokun tuaj.

Të ngjashme