Kryefjala Logo

Gjëra zemërthyese që njerëzit që luftojnë me depresionin nuk do t’ju thonë

2 muaj më parë

Depresioni mund t’i ndalojë njerëzit të thonë se si ndihen….

Si ta kuptoni?

Këtu janë gjërat që të thyejnë zemrën për njerëzit që luftojnë depresionin nuk do t’ju thonë:

1. Nuk mund të themi se çfarë nuk shkon

Kur dikush është në humor të keq ose duket se është i mërzitur për diçka, shumë njerëz duan të përpiqen ta rregullojnë atë, veçanërisht gratë. E vetmja mënyrë që ata thonë se mund të ndihmojnë është nëse ne u tregojmë atyre se çfarë nuk shkon. Problemi është që ne nuk e dimë, ne nuk e kemi idenë më të mjegullt se çfarë dreqin nuk është në rregull.

Ne e dimë thellë se çfarëdo që ishte shkaktari ndoshta nuk ishte çështja e vërtetë. Ne duam të jemi në gjendje të themi se çfarë nuk shkon; ne duam të qetësohemi dhe ta kapërcejmë atë, por thjesht nuk mundemi.

2. Nuk mund të themi se na vjen keq

Në vapën e momentit, në mes të një episodi depresioni ose ankthi, ne ndoshta themi gjëra lënduese. Mund të të kemi bërë edhe të qash, dhe na vjen keq që thjesht nuk mund ta shprehim atë. Të paktën, për mua, ishte një mekanizëm mbrojtës për t’i vërtetuar disi vetes se kisha të drejtë për çdo mendim irracional që më kalonte në kokë.

3.Nuk mund të themi se kemi nevojë për ndihmë

Kjo është shumë e vërtetë për shumë burra me probleme të shëndetit mendor. Ne ende jetojmë në një shoqëri që i shikon ndryshe ata që pranojnë se mund të ketë një problem. Kultura jonë po ndryshon, por po ndryshon shumë ngadalë. Ne jemi mësuar që në moshë të re që të mos shfaqim dobësi dhe kjo vetëm sa e përkeqëson vështirësinë e kërkimit të trajtimit. Kur më në fund e pranojmë veten se diçka nuk është në rregull, ne ende nuk jemi në gjendje t’ia shprehim këtë dikujt tjetër.

Të ngjashme