Kryefjala Logo

Gjëra të çmendura që askush nuk ju paralajmëron për divorcin

20 Gusht, 2023 | 12:44 pm

Studimet në fakt tregojnë se divorci është ngjitës.

Pasi një person në grupin tuaj të miqve divorcohet, zakonisht është mjaft e zakonshme të shohësh të tjerët të ndjekin shembullin. Duke marrë parasysh të gjitha gjërat, unë kam parë shumë anë të ndryshme të divorcit.

Këtu janë gjërat e çmendura që askush nuk ju paralajmëron për divorcin:

1- Ndarja e miqve

Kisha dëgjuar shpesh njerëz që ankoheshin për humbjen e një vjehrre, të cilën ata filluan ta shihnin si një figurë prindi. Nganjëherë, njerëzit janë të tronditur edhe nga fakti se sa pak kujdesen vjehërrit e tyre gjatë një divorci ose abuzimi. Deri në një pikë, kjo është e pritshme. I rrallë është një prind që mban anën e vajzës/dhëndrit në vend të fëmijës së tij. Megjithatë, ka kuptim. Është lidhja juaj e gjakut.

Ajo që shumica e njerëzve nuk ju thonë është numri i madh i miqve që do të humbni. Ashtu si me të gjitha ndarjet, ka një pikë të caktuar ku miqtë do të qëndrojnë në anën e një personi apo tjetrit. Kjo është për t’u pritur. Por, kur është një divorc, nuk është si një ndarje. Njerëzit bëhen shumë më të këqij ndaj atyre që i refuzojnë sepse nuk jeni thjesht ish-i. Ju jeni “kërkuesi i tmerrshëm i arit që mori të gjitha paratë e tij” ose “i keqi që tradhtoi një grua shtatzënë”. Oh, dhe ju kujtohet kur thashë se divorci duket se është ngjitës? Prisni që disa miq të lirohen plotësisht kur të njoftoni divorcin. Disa madje mund t’ju trajtojnë sikur të jeni një prishës shtëpie. Njerëzit që e bëjnë këtë rrallë janë njerëzit që do të prisni.

2-Mund të ndjeni një presion të çuditshëm për t’u shpjeguar të tjerëve

Pra, kjo është një nga ato gjëra që unë vërej se priret të ndodhë me njerëz që nuk janë narcistë, abuzues ose mashtrues.

Shumica e njerëzve që në fakt po bëjnë dëmin janë në të vërtetë mjaft të zëshëm se çfarë lloj përbindëshi janë martuar.

Natyrisht, ka përjashtime nga rregulli atje – veçanërisht kur bëhet fjalë për abuzim ekstrem ose një martesë që ishte aq e mbushur me pakënaqësi, saqë ishte e detyruar të shembet. Por, devijoj. Kur thoni se jeni divorcuar, njerëzit priren të presin një shpjegim. Ose, të paktën ndihet kështu. Nëse jeni rritur në një zonë konservatore, divorci shihet si një dështim personal, veçanërisht nëse jeni femër. Ndonjëherë, njerëzit nuk thonë asgjë, por ju mendoni se duhet të thoni diçka për të plotësuar pauzat e qeta. Është një luftë, veçanërisht kur jeni ende duke luftuar me idenë se divorci mund të jetë një dështim personal.

3-Askush nuk ju thotë se mund të mos e njihni ish-in tuaj

Në pjesën më të madhe, miqtë e mi kanë qenë me fat, sepse shumica e divorceve të tyre janë mjaft miqësore. Ose më mirë, ata janë aq miqësorë sa mund të pritej të jenë, duke pasur parasysh personalitetin e ish-it të tyre.

Miku im Riley* ishte pak më ndryshe. Ajo kishte një bashkëshort, Lou*, i cili ishte shumë i sjellshëm, i butë dhe e mbështeste. Ata u martuan dhe ranë dakord të mos kishin fëmijë. Ata donin të kishin një mace dhe një shtëpi të madhe. Marrëdhënia e tyre ishte e shkëlqyer derisa nëna e Lou vdiq. Më pas, ai ndryshoi mendje kur ishte fjala për fëmijët. Ai nuk pushoi së ankuari, kështu që ajo vendosi të divorcohej nga ai sepse nuk ishte e gatshme të kishte fëmijë.

Lou nga ky djalosh i ëmbël, me fjalë të buta, i cili ishte “burri për zili” i rrethit të saj të miqve, shkoi në … Epo, një psikologe.

Në harkun kohor të tre muajve pasi ajo shërbeu letrat, ai:

Ka kërcënuar për të vrarë veten

E paralajmëroi se do ta “bënte aq të varfër, sa do të vdiste në rrugë”

Vandalizoi disa nga gjërat e saj

Mbajti peng qenin e saj

Bëri një fushatë të plotë shpifjeje kundër saj

Të gjithë ata që i panë ato mesazhe me tekst u vunë në këmbë.

Ai ishte një përbindësh për të dhe ishte shumë ndryshe nga ajo që ishim mësuar të shihnim. Fatmirësisht, Riley tani është në një zonë të sigurt ku Lou nuk mund të arrijë tek ajo. Biseda e vërtetë: askush nuk do ta besonte se Lou mund të shndërrohej në një qenie njerëzore kaq të tmerrshme. Askush në grupin tonë të miqve nuk mund ta njihte atë. Nëse ai ka qenë gjithmonë ky person apo ai sapo ka këputur është përtej nesh, por kjo ilustron një të vërtetë serioze për divorcin.

Të ngjashme