Kryefjala Logo

Gjëra të bukura që mësoni vetëm pasi të keni dashur dikë që nuk ju do

17 Gusht, 2023 | 2:32 pm

Dashuria e bën botën të lëvizë.

Dashuria është përvoja më e kërkuar njerëzore. Por paradoksi është se ndërsa ne vetë jemi dashuri, ne vazhdojmë ta kërkojmë atë jashtë vetes sonë.

Mësimi dhe bekimi më i madh i një marrëdhënieje të njëanshme ose një lidhje dashurie të pashlyer është se ju jep një mundësi për të shkuar drejtpërdrejt te burimi i dashurisë , vetvetja juaj,në vend që ta kërkoni atë jashtë.

•Çfarë mësoni  nga një dashuri që nuk ju kthye kurrë?

-Të duash dhe të kesh nevojë për dashuri janë dy gjëra të ndryshme

Siç tha Osho:

“Të duash dhe të kesh nevojë për dashuri janë dy gjëra shumë të ndryshme.

Shumica prej nesh mbeten si fëmijë gjatë gjithë jetës, sepse të gjithë janë në kërkim të dashurisë.

Të duash është një gjë shumë misterioze; të kesh mall për dashurinë është një gjë shumë fëminore.

Dhe kushdo që do dashuri vuan sepse dashuria nuk mund të kërkohet, dashuria mund të jepet. Në dëshirë nuk ka siguri se do ta arrini.

Dhe nëse personi nga i cili prisni dashuri, pret edhe dashuri nga ju, është problem. Do të jetë si dy lypës që takohen dhe lypin së bashku. Në të gjithë botën ka probleme martesore mes burrave dhe grave dhe arsyeja e vetme për këtë është se të dy presin dashuri nga njëri-tjetri, por nuk janë në gjendje të japin dashuri.”

-Nuk keni nevojë të shkoni në kërkim të dashurisë

Mësimi më i madh që ju mëson dashuria e njëanshme është se nuk mund të dilni në kërkim të dashurisë. Ju mund të hiqni vetëm barrierat brenda vetes që keni ndërtuar kundër tij. Ju mund ta bëni veten gati dhe pranues ndaj dashurisë, në mënyrë që ta pranoni atë me zemër të hapur sa herë që ajo të vijë në jetën tuaj.

Të ngjashme