Kryefjala Logo

“Gjëra super të çuditshme që bëj për të menaxhuar ankthin tim”

10 Gusht, 2023 | 12:48 pm

Kur je një person me ankth, bota në përgjithësi ndihet sikur nuk ka zgjidhje tjetër veçse t’ju tregojë saktësisht se çfarë duhet të bëni për të rregulluar veten pa e pranuar se, e dini, njerëzit janë të ndryshëm dhe gjëra të ndryshme funksionojnë për njerëz të ndryshëm. .

•Këtu janë disa gjëra super të çuditshme që bëj për të menaxhuar ankthin tim:

1. Pastrimi i veshëve të maces sime

Macja ime Batman ka veshë gjigantë. Pak më parë ai mori një infeksion brutal në vesh. Për disa javë më duhej të shtrihesha mbi të, ndërsa ai bërtiste dhe i hidhte pika antibiotike në vesh. Ishte një përvojë traumatizuese për ne të dy. Për të mos pasur nevojë ta durojë përsëri këtë, tani i pastroj veshët e tij çdo javë duke përdorur sapun të butë të miratuar nga veterineri dhe një leckë të ngrohtë.

Për çfarëdo arsye, ai e do atë, dhe unë e dua atë. Të përkëdheli macen time, t’i afrohesh dhe të kujdesesh për të, të betohem, është një agjent natyral për lehtësimin e stresit dhe i fundit në kujdesin për veten.

2.Organizimi i librave të mi

Unë i kam organizuar librat e mi afërsisht tetë miliardë e shtatë herë në jetën time. Kur jeta juaj ndihet sikur është në kaos, ndonjëherë organizimi i diçkaje në mënyrë që të mos jetë kaos ju bën të ndiheni sikur e keni pak më shumë kontrollin e universit tuaj.

Ose të paktën kjo është për mua. Nuk duhet të jetë gjithashtu nga autori. Kam bërë zhanrin, moshën kur e kam lexuar për herë të parë, apo edhe vetë ngjyrën e librave. Organizimi i librave tuaj është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të kuptuar se me cilët libra jeni gati të ndaheni, dhe unë jam një adhurues i madh për të hequr të gjitha teprimet nga jeta ime.

3. Shikimi i videove “popping”

Nuk ka pothuajse asnjë film në YouTube për marrëdhëniet dermatologjike që nuk do ta shikoj. A jeni një burrë i çuditshëm që filmon veten duke hakuar një kist në shpatullën e tij? Unë do ta shikoj atë! Jeni mjek dhe kështu e bëni jetesën? Do t’ju shikoj gjithashtu ta bëni këtë!

4. Të përdor sa më shumë banjën

Kur jam e stresuar, ankthi im bëhet edhe më i fortë dhe kur kjo ndodh, unë shpesh nuk pi ujë aq sa duhet.

Tani, për t’u siguruar që po, luaj një lojë të quajtur “Sa mund të urinosh?” ku përpiqem të urinoj më shumë herë në ditë sesa bëra një ditë më parë.

Kjo jo vetëm që më mashtron të pi më shumë ujë, por më bën të ngrihem dhe të lëviz, gjë që pothuajse gjithmonë i jep trupit tim një nxitje të vogël të serotoninës. Mmmmm, serotonin.

Të ngjashme