Kryefjala Logo

Gjëra kritike për t’u mbajtur mend kur jeni të thyer dhe duke u përpjekur të dashuroni përsëri

4 muaj më parë

Të mësosh të besosh dhe të duash përsëri pasi dikush të ka copëtuar zemrën është ndoshta një nga gjërat më sfiduese që bën. Sapo dikush shkel besimin tuaj dhe nuk ju respekton, mund të ndiheni sikur është e pamundur për ju të rikuperoni nga thyerja e zemrës. Por, lajmi i mirë është se mundeni.

•Merrni kohë për t’u rikuperuar dhe rikalibruar

Nëse sapo i keni dhënë fund një lidhjeje, e di që instinkti juaj natyror është ta mbani atë në lëvizje. Çfarë është ajo thënie, “mënyra më e mirë për të kapërcyer dikë është të biesh nën dikë”. Epo, unë jam këtu për t’ju thënë se ndërsa duket se kjo funksionon, njerëzit godasin vazhdimisht murin kur përpiqen të nxitojnë procesin e të mos lejojnë veten të shërohen nga një zemër e thyer përpara se të kalojnë te personi tjetër.

Zemra juaj është në përmirësim, dhe një zemër e ndrequr nuk funksionon gjithmonë aq mirë për t’u nisur drejt përpjekjes së ardhshme të marrëdhënies. Në një farë mënyre emocionet tona janë mjaft të ndërlikuara dhe nëse nuk keni pasur një shans për t’u rikuperuar plotësisht, i sillni çështjet tuaja emocionale të pazgjidhura nga një marrëdhënie në tjetrën, duke mos marrë tërheqje të vërtetë, sepse ju duhet kohë për t’u shëruar.

•Dije kur të largohesh

Çdo marrëdhënie nuk është për ju, pavarësisht se sa shumë mund të dëshironi ta bëni atë të funksionojë. Është pjesa më e vështirë për t’u pajtuar sepse ndonjëherë zemra dëshiron atë që dëshiron zemra edhe nëse ai person i veçantë nuk është i përshtatshëm për ty.

•Emocionet tuaja mund të errësojnë mendimet tuaja

Të gjithë ne jemi krijesa emocionale. Kur gjërat shkojnë sipas jush, është e lehtë të jesh i qetë në një marrëdhënie. Por, testi i vërtetë vjen gjithmonë kur gjërat janë jashtë gjendjes, ju jeni të stresuar dhe jo më e mira. E njëjta gjë vlen edhe për partnerin tuaj!

•Mos lejoni që bllokimet e rrugëve të bëhen pengesa të përhershme

Çdo marrëdhënie godet një pengesë, por nuk duhet të bëhet një pengesë e përhershme. Në fakt, marrëdhëniet që kanë disa pengesa, në fillim, mund të përfundojnë të jenë më të forta dhe të kenë një bazë më të fortë në planin afatgjatë.

Të ngjashme