Kryefjala Logo

Gjëra jo dhe aq të dukshme që çdo nënë duhet t’i mësojë vajzave të saj për zgjedhjen e një burri

21 Tetor, 2023 | 1:57 pm

Burrat dhe gratë e rritur pushojnë në të dy anët e gardhit kur bëhet fjalë për martesën për dashuri ose para.
Por si prindër, çfarë duhet t’u mësojmë fëmijëve tanë se janë arsyet e duhura?

•Si ju bën të ndiheni?

A ju bën ai të ndiheni të sigurt, të respektuar, të vlerësuar, të nevojshëm dhe të vlerësuar? A ju komplimenton ai? A ju jep ai fluturat dhe ëndrrat e syve? A ndihesh e lumtur kur je me të dhe e mërzitur kur je pa të? A ju bën të ndiheni sikur jeni shoqja i tij më e mirë? Nëse i jeni përgjigjur po këtyre pyetjeve, atëherë perspektiva juaj është 25% e rrugës atje. Nëse jeni përgjigjur jo, atëherë ata po vendosen.

•A ka genet e babait?

Nëse vajzat e mia do të bëhen nëna apo jo, varet nga ato, por duke qenë se statistikisht shumica e njerëzve kanë fëmijë, unë po i përgatis për këto cilësi te një mashkull.
Natyra kujdeset për një pjesë të kësaj: si gjitarë, ne kërkojmë partnerë me të cilët duam të ndajmë pasardhësit tanë.
Por nuk po ia lë vetëm natyrës. Unë flas me vajzat e mia për karakteristikat që bëjnë baballarë të mirë. Unë i mësoj ato të kërkojnë shenja durimi dhe një busull moral. Më e rëndësishmja, unë i mësoj ato të kërkojnë një burrë që mund të vendosë nevojat e familjes së tij përpara vetes.

•A ka ai një diplomë kolegji dhe një etikë të fortë pune?

Fakt: Të diplomuarit e kolegjit kanë 10 për qind më pak shanse për t’u divorcuar sesa ata që nuk janë të diplomuar. Ka shumë faktorë që kontribuojnë në këtë statistikë, por njëri është se nëse keni një diplomë, nuk ka garanci, por do të keni më pak gjasa të vuani vështirësi financiare. Por një diplomë nuk bën asgjë për një person që është dembel. Unë dua që vajzat e mia të dinë se nëse janë me një person që nuk dëshiron të punojë, atëherë ato do të vuajnë.

•A i kërkon ai këto cilësi edhe tek bashkëshortja?

Më pas, të njëjtët burra që mendoj se janë material i mirë bashkëshortor për vajzat e mia, po kërkojnë gra me të njëjtat cilësi.
Shpresoj që burrat të bëjnë të njëjtat pyetje për gratë e tyre të mundshme.
Për shkak të kësaj, unë po u mësoj vajzave të mia se burrat janë po aq të kujdesshëm. Nëse duan llojin e burrit që i kam mësuar unë, atëherë duhet të përpiqen t’i plotësojnë vetë këto kërkesat.

Të ngjashme