Kryefjala Logo

Gjëja e parë që duhet të bëni nëse nuk e mundni dot trishtimin

29 Dhjetor, 2022 | 12:06 pm

A ndiheni emocional?
A po pyesni veten se si të përballeni me depresionin?
A ju mbyt trishtimi?
Mund t’ju ulë poshtë por nuk ju zotëron!

Pra, cila është mënyra më e mirë për të përballuar trishtimin?
Ashtu si me çdo emocion tjetër, ju duhet ta ndjeni atë.
Sistemet tona njerëzore kanë mënyra të integruara për t’iu përgjigjur shkaktarëve të trishtuar që janë shumë të shëndetshëm, me kusht që t’i lejojmë ato.

Mënyra e pashëndetshme për t’u marrë me trishtimin ose depresionin është të injoroni ose shtypni ndjenjat e trishtuara. Është shumë më mirë t’i jepni vetes një përvojë të plotë trishtimi.
Kur mbushemi me trishtim ose ndonjë ndjenjë tjetër mund të shkaktojë rrëmujë. Kush dëshiron të rrijë me një person të trishtuar që është kaq melankolik gjatë gjithë kohës?
Ku është aftësia për gëzim? Është mbyllur nën një peshë të madhe pikëllimi të papërvojë.

Për të pastruar bllokimin, duhet të lejoni ndjenjën.
Kjo mund të jetë e vështirë, veçanërisht nëse ju jeni mësuar në shtëpinë tuaj të fëmijërisë të mbani ndjenjat “të padëshiruara” të grumbulluara brenda jush.

Kur thoni, “Unë jam i trishtuar” për disa gjëra, përgjigja e zakonshme mund të jetë: “Mos u trishto”.
Muzika është një lidhje emocionale.
Në vetvete, tingulli dhe ritmi janë thjesht valë të ajrit pak a shumë të ngjeshur, por interpretimi ynë i integruar i tingullit dhe ritmit mund të jetë i qëndrueshëm.

Ne e shijojmë muzikën për shkak të mënyrës se si ajo luan me emocionet tona. Të jesh i rrjedhshëm në përvojën e muzikës është një mënyrë për t’u lidhur thellë me një përvojë që pasqyron emocionet tona.

Mendoni për këngët që shkaktojnë trishtim për ju.
Secili prej nesh që nuk është muzikant por ka muzikën e preferuar dhe ndoshta disa nga të preferuarit tuaj kanë një nuancë trishtimi në to.
Këngët që ju pëlqeni që mbajnë trishtim për ju mund t’ju mirëpresin të përjetoni trishtimin në një mënyrë të shëndetshme. Dëgjimi i tyre me qëllim mund të lejojë që trishtimi të rrjedhë nëpër ju.

Kërkon qëllim të ndiheni të trishtuar që muzika të funksionojë mbi ju.
Kjo do të thotë që një listë dëgjimi e trishtuar në sfond nuk do të ketë efektin e dobishëm që dëshironi.
Ju duhet të ndaloni gjithçka tjetër dhe të përqendroni plotësisht në muzikë nëse doni të përfitoni plotësisht nga lejimi i trishtimit.

Të ngjashme