Kryefjala Logo

Gënjeshtrat që gratë i thonë vetes kur kanë ngecur në marrëdhënie me burra manipulues

25 Nëntor, 2023 | 2:55 pm

Asnjëherë mos e nënvlerësoni fuqinë e mohimit:

Këtu janë katër gënjeshtra vetëdëmtuese që gratë në marrëdhënie me burra manipulues i thonë vetes.

1. “Nëse mund t’i tregoj se sa shumë e dua, ai do të ndryshojë.”

Thellë, në thelbin tuaj, ju besoni se të gjitha mangësitë e brendshme mund të shërohen përmes dashurisë suaj të pakushtëzuar dhe të patundur. Nëse jeni duke u mbështetur në idealin për të shpëtuar marrëdhënien dhe për të ndihmuar partnerin tuaj të shërohet me fuqinë e dashurisë, mendoni përsëri.

Ajo që po bëni në të vërtetë është të siguroni një burim të pafund furnizimi narcisist, vëmendje të vazhdueshme për të ushqyer këtë gjendje toksike.

2. “Ata thjesht po kalojnë një kohë të vështirë. Gjërat do të përmirësohen së shpejti.”

Njerëzit që kalojnë periudha të vështira mund të kenë ndryshime afatshkurtra në sjellje, por kur sjellja ndjek një model të qëndrueshëm mirësie të ndjekur nga mizoria me kalimin e kohës, ju e dini se nuk janë ata që thjesht po luftojnë me një çështje të vështirë, por dikush që ka një model afatgjatë i sjelljeve anormale – dhe abuzive – dhe tipareve të personalitetit.

3. “Ata nuk janë vetvetja. Nuk kanë qenë kurrë kështu më parë.”

Ajo që po ndodh në të vërtetë është se ju nuk mund të hiqni dorë nga imazhi i personit që mendonit se ishte – por ata janë ata që kanë qenë gjithmonë.

Rishikoni provat: A është ai i interesuar se si ndiheni? A përgjigjet me shqetësim kur tregon se sa i lënduar ndihesh pas një debati? A i vërteton ai mendimet tuaja kur përshkruani zhgënjimin tuaj me marrëdhënien?

Apo, a i minimizon ai ndjenjat tuaja dhe ju thotë se është në kokën tuaj?

4. “Unë nuk mund të heq dorë prej tij.”

Kuptoni ndryshimin midis heqjes dorë dhe njohjes kur jeni ngopur. Të dy janë shumë të ndryshëm. Dijeni kur jeni ngopur dhe gjeni forcën për të vendosur kufij.

Të ngjashme