Kryefjala Logo

Gënjeshtra të guximshme që nëna juaj ju tha për jetën, dashurinë dhe lumturinë

12 Tetor, 2023 | 1:30 pm

1. Sigurisht, të dua. Unë jam nëna jote, apo jo?

Detyra e një nëne është të sigurojë dashuri, kujdes dhe mbështetje të pakushtëzuar për të gjithë pasardhësit e saj. Shpesh nuk është kështu.

Nëse ndiheni të padashur nga nëna juaj, mos e merrni personalisht. Nëna juaj do të ishte sjellë në të njëjtën mënyrë ndaj çdo fëmije të lindur në atë moment. Nuk ka lidhje me ty.

Në vend që të humbni kohë duke u përpjekur të merrni diçka që ajo nuk është në gjendje të japë, bëjeni për veten tuaj. Mësoni si të kujdeseni për veten dhe ta doni veten. Besoni në denjësinë dhe vlerën tuaj si qenie njerëzore.

•Duhet të shkosh në kolegj.

Bachelor i sotëm është i njëjtë me diplomën e djeshme të shkollës së mesme. Shumica e rrugëve të karrierës kërkojnë diploma universitare dhe doktorature dhe përvojë.

Shpesh, trajnimi profesional është shumë më i dobishëm se një diplomë kolegji katërvjeçare. Ju do të jeni të përgatitur për një punë ose profesion aktual. Varet nga ju, jo nëna juaj, për të kuptuar se çfarë është e duhura për ju. Ekziston një ekuilibër delikat midis lumturisë dhe pagesës së faturave.

• Merrni një punë të qëndrueshme në një kompani të mirë që ofron përfitime.

Duket sikur shumica e prindërve zgjedhin një punë të qëndrueshme me përfitime. Ata nuk e vlerësojnë konceptin e vetëaktualizimit.

Ndërsa është e rëndësishme të kesh siguri në punë, është po aq e rëndësishme të jesh i vërtetë me veten. Njerëzit krijues thjesht duhet të krijojnë. Udhëheqësit duhet të lejojnë që idetë e tyre të lulëzojnë. Fuqitë dhe talentet e brendshme të ndrydhura çojnë në depresion dhe pakënaqësi.

•Duhet të kesh një fëmijë.

Nëse jeni në të 25-at, shanset janë të mira që mamaja juaj ka pyetur: “Kur do të më japësh një nip?” Ju mund të pritet të keni një fëmijë nga brezat më të vjetër.

Bota është tepër e populluar ashtu siç është. Ndaloni dhe mendoni. Dëshiron vërtet të jesh prind? Të kesh një fëmijë është një angazhim gjatë gjithë jetës. Nuk mbaron kurrë.

Të kesh një fëmijë është vendimi më i rëndësishëm që do të marrësh ndonjëherë. Ju keni fuqinë, inteligjencën dhe aftësinë për të vendosur se çfarë është në thelb e duhura për ju.

•Gjithçka ndodh për një arsye.

Ideja se ngjarjet e dhimbshme ndodhin sepse ato ishin menduar të ndodhnin është thjesht e padobishme. Është më e saktë të kuptojmë se pjesa më e madhe e jetës është jashtë kontrollit tonë. Kjo përfshin njerëz, vende dhe gjëra.

Çdo ditë ndeshemi me lajme të pashpjegueshme rreth vdekjes që janë tronditëse dhe të paimagjinueshme. Prandaj, nevoja për një kuptim themelor. E vërteta e vërtetë është se gjërat thjesht ndodhin ndonjëherë – ngjarjet tragjike si aksidentet fatale ose fëmijët sëmuren ndodhin pa ndonjë shpjegim të vërtetë. Pranimi është e vetmja mënyrë reale për të përballuar tmerrin njerëzor.

Të ngjashme