Kryefjala Logo

Gënjeshtra që i them burrit tim çdo ditë për ta mbajtur atë të lumtur

3 muaj më parë

“Është për të mirën e tij.”

Jam e martuar me një burrë që e njihja gati 10 vjet para se të bëhej burri im. Kur u fejuam, kishim një kohë të gjatë që jetonim bashkë, kështu që përveçse të kisha një unazë tjetër në gisht, nuk mendoja se do të ndryshonte shumë pasi të martoheshim.

Ne kemi marrë një angazhim ndaj njëri-tjetrit që të kalojmë pjesën tjetër të jetës sonë së bashku dhe të bëjmë gjithmonë më të mirën për ta bërë njëri-tjetrin të lumtur.

Sado bukur që tingëllon kjo, mund të jetë po aq e frikshme në të njëjtën kohë.

Ajo që më bën të lumtur mund të mos e bëjë atë gjithmonë të lumtur, dhe anasjelltas. Ka të bëjë me kompromisin dhe përpjekjen për të gjetur ekuilibrin e duhur, unë e di këtë.

Kam zbuluar gjithashtu se është më e lehtë t’i them burrit tim gënjeshtra të vogla të bardha sesa të them të vërtetën,të paktën për hir të një martese të lumtur.

Mund të jenë gjëra të vogla si t’i them atij se nuk më intereson nëse shikon futboll pas punës, edhe kur ajo që unë dua vërtet është të pi një gotë verë me të dhe të flas për ditën tonë.

Mund të jetë zhgënjyese për mua në atë moment, por e di që ai i pëlqen sportet e tij dhe e përdor atë kohë para televizorit për t’u çlodhur dhe relaksuar.

Megjithatë, ndonjëherë nga goja ime dalin gënjeshtra më të mëdha. Shpesh është krejt e papritur, por as që e mendoj dy herë.

Burri im shpesh më pyet nëse jam e lumtur. Është një pyetje e thjeshtë të cilës i përgjigjem me një tundje koke, edhe pse në mendjen time kam një listë me gjëra që më bëjnë të pakënaqur.

E di që kam një jetë të shkëlqyer dhe për të cilën duhet të jem shumë mirënjohëse, por nuk mund të them me të vërtetë se jam ende 100% e lumtur. Unë thjesht nuk kam arritur gjithçka që kam nevojë për të qenë absolutisht e lumtur.

Ka gjëra që kam sakrifikuar për martesën time, projekte që i kam lënë në pritje dhe ëndrra që nuk i kam ndjekur, të gjitha për ta bërë jetën tonë si çift i martuar të funksionojë,por nuk do ta lë burrin tim ta dijë këtë.

Disa njerëz mund të thonë se po i shmang konfliktet, por kam një arsye tjetër për të gënjyer burrin tim për lumturinë time. Nuk dua që ai të mendojë se është faji i tij.

E di që ai po përpiqet më të mirën për të më bërë të lumtur dhe e di që ai më do,kjo është gjithçka që ka rëndësi.

Bërja e tij të ndihet keq duke i thënë të vërtetën nuk do ta ndihmonte situatën në asnjë mënyrë, kështu që pse të shqetësohet?

Të ngjashme