Kryefjala Logo

Gabime të zakonshme të të menduarit që sabotojnë mundësinë tuaj për lumturi

15 Nëntor, 2022 | 12:45 pm

A keni marrë ndonjëherë një vendim që të dukej i palogjikshëm duke parë prapa?
Ne jemi të gjithë qenie shumë të palogjikshme edhe pse mendojmë të kundërtën..

Çdo person krijon realitetin e tij shoqëror. Mënyra se si e shihni botën është plotësisht subjektive sepse ne të gjithë kemi paragjykimet tona.

Këtu janë disa gabime të zakonshme të të menduarit tuaj që sabotojnë mundësinë për lumturi:

1. Të mendosh se jeta të “ndodh” ty
Paragjykimi i preferuar njohës është “paragjykimi i vëmendjes”.
Është dëshmi shkencore për idenë se jeta juaj është rezultat i mendimeve tuaja dhe jo ngjarjeve që ju ndodhin.
Nëse keni mendime negative, keni edhe një perceptim negativ të jetës.
Kjo është e vërteta.
Mendja jonë mund të jetë e palogjikshme, por është gjithashtu e thjeshtë në të njëjtën kohë.

Çfarë duhet bërë për të:
Jini shumë të vëmendshëm ndaj asaj që e ekspozoni veten ndaj njerëzve në jetën tuaj, bisedave që keni, muzikës që dëgjoni, librave që lexoni dhe filmave që shikoni.

3. Të mendosh se “KURRË ” nuk do të bësh më diçka
Kur u ktheva nga një udhëtim stresues, thashë: “Nuk do të udhëtoj më kurrë!”
Kur lidhja ime e parë përfundoi në dramë, thashë: “Nuk do të filloj kurrë një lidhje të re!”
Kur lashë punën time të fundit, thashë: “Nuk do të punoj më kurrë për dikë!”
Kur ilu lodha nga transporti publik, thashë: “Nuk do të marr kurrë më autobuzin!”
Kur humba gjysmën e parave të mia , thashë: “Nuk do të investoj më kurrë!”

Ti nuk mund të mendosh se nuk do të bësh kurrë diçka pas një përvoje të keqe. Në fakt, është diçka që të gjithë duhet fa dinë.
Por problemi është se ne vazhdojmë t’i themi këto budallallëqe dhe gjithashtu veprojmë sipas këtyre gabimeve të të menduarit.
Kjo është arsyeja pse ne kemi frikë të investojmë paratë tona, të nisim një biznes, të dashurohemi me dikë, etj.

Ju nuk po i bëni një nder vetes me këtë model të të menduarit.
Pse i bëjmë akoma këto gabime?

Sepse zgjidhjet për këto gabime të të menduarit duken si sens i përbashkët.
Ne mendojmë se jemi aq të zgjuar sa nuk kemi nevojë as të mendojmë për këtë.
Dhe kjo është pikërisht çështja!
Ne nuk jemi logjikë sepse nëse e bëjmë këtë, gabimet tona të të menduarit bëhen gabime të jetës.

Kjo është arsyeja pse ne duhet të ndryshojmë gabimet tona të të menduarit sa të mundemi.

Të ngjashme