Kryefjala Logo

Flini me dritën ndezur?Lexoni pasojat e këtij veprimi

2 vite më parë

Sa më i vakët dhe i lehtë të jetë gjumi i natëns, aq më shumë ndikon negativisht në aktivitetin e trurit.

•Obeziteti
Obeziteti sipas një studimi prejte më shumë ata që flinin me televizor ose dritë ndezur.

•Depresion
Shkakton depresion dhe nervozizëm.Tek fëmijët shkakton hiperaktivitet.

•Sëmundje kronike
Jeni në rrezik të sëmundjeve të caktuara kronike si hipertensioni apo sëmundjet e zemrës si dhe diabeti .

•Mungesë vigjilence
Mungesa e gjumit ju bën të ngathët në punë dhe marrëdhënie me njerëzit.Bëni shumë kujdes nëse ngisni një makinë.

Të ngjashme