Kryefjala Logo

Fjalë të vogla që partneri juaj duhet t’i dëgjojë përpara se “Të dua”

2 muaj më parë

Ja çfarë duhet të thoni para se t’i thoni se i doni:

Rezonanca përkufizohet si “një marrëdhënie e mirëkuptimit të ndërsjellë ose besimit dhe marrëveshjes midis njerëzve”, dmth partnerëve që secili ndihet i kuptuar nga tjetri.

Dëgjimi reflektues dhe pasqyrimi janë çelësi për krijimin e rezonancës midis dy njerëzve. Sigurimi për të bërë gjëra të tilla si përsëritja e fjalëve që ata kanë përdorur, parafrazimi i asaj që besoni se i keni dëgjuar të thonë dhe mbajtja e kontaktit të mirë me sy janë mënyra të fuqishme për t’i bërë të ditur personit që po fliste se jeni atje me të duke ndarë përvojën e tyre dhe se po rezononi edhe me ta.

“Me trego me shume.”

Dhe ja si t’i përdorni ato …

Për të filluar, kërkoni nga partneri juaj të ndajë me ju atë që i shqetëson dhe dëgjoni përgjigjen e tyre.

Pasi të mbarojnë atë që kanë për të thënë, reflektoni për atë që besoni se kanë thënë dhe kërkojuni të konfirmojnë nëse e keni kuptuar mirë apo jo.

“Pra, ajo që po dëgjoj të thuash është se ndihesh i zemëruar me mua që harrova atë që më the më parë? A është e saktë?” Nëse ata thonë jo, lejojini të sqarojnë dhe reflektojnë për atë që keni dëgjuar derisa të thonë se e keni marrë atë. Tjetra është pjesa e madhe: t’i bëni të ditur personit tjetër që jeni ende të interesuar dhe dëshironi të mësoni në mënyrë autentike.

“Me trego me shume.”

Kur e bëni këtë, ju e ftoni partnerin tuaj të shkojë edhe më thellë duke i thënë se është e sigurt që ai të jetë edhe më i hapur dhe më i pambrojtur me ju.

Një “Më trego më shumë” e sinqertë dhe e sinqertë, jo vetëm që e ndihmon partnerin të ndihet i dëgjuar, por edhe i pohon atij se ata janë të rëndësishëm për ju. Si rezultat, partneri juaj do të bëhet gjithnjë e më i gatshëm, edhe në një nivel të pavetëdijshëm, për të ndarë më shumë nga vetja me ju.

Sa më shumë partneri juaj të ndihet i sigurt për të zbuluar, aq më shumë ai ose ajo do t’ju besojë.

Sa më shumë të ketë besim dhe pranim, aq më të lidhur do të jeni të dy, dhe e gjithë kjo çon në më shumë gëzim dhe ndjenja dashurie përreth.

Të ngjashme