Kryefjala Logo

Feston 77 vite Liceu Artistik Tiranë

20 Dhjetor, 2023 | 1:23 pm

20 Dhjetor 2023 , mbushen plot 77 vite për Liceun Artistik te Tiranes.

Në kuadër të këtij përvjetori të krijimit të shkollës artistike “Jordan Misja” aktivitetet të cilat kremtojnë këtë datë do të jenë :
Hapja e ekspozitës “Ribashkim” një mësues dhe një ish-nxënës i suksesshëm i Liceut Artistik në galerinë e arteve të Liceut. Ora 17:30.
Rihapja e muzeut të shkollës (pjesërisht) të historikut të Liceut Artistik, ku do të ekspozohen materiale të përdorura nga mjeshtra të artit të skenës dhe artit figurativ dhe një pjesë e mirë e veglave folklorike të mbledhura nga studiuesi i folklorit Ramadan Sokoli . Të gjitha këto materiale që do të ekspozohen kanë qenë të hedhura në një magazinë në Lice dhe rizgjohen mbas 20 vitesh.

Opera Le nozze di Figaro MOZART
Opera në 4 akte (Premiere)
Për herë të parë në historinë e shkollave artistike organizohet një opera skenike me të gjitha pjesët përbërëse të saj nga nxënësit kantos dhe orekestra e bashkuar e mësuesve dhe nxënësve të Liceut Artistik.

Opera përmbyll dhe organizimin e aktiviteteve të kësaj date të shënuar.

6B40327B 8FEE 4CB9 BAD0 1387686938FB

Të ngjashme