Femrat? Ja ku kanë epiqendrën e qejfit.

2 vite më parë

“Tani e tutje harrojeni paralojën, çelësi i kënaqësisë  te femrat gjendet në trurin e tyre!” – kështu thonë shkencëtarët e Universitetit të Otavës.

Nëpërmjet një studimi të madh ata kanë intervistuar femrat të cilat kanë vështirësi në arritjen e orgazmës dhe kanë zbuluar që tek ato nuk ndikon as zgjatja e paralojës, as madhësia e organit gjenital të mashkullit, madje as teknika, por fokusimi i tyre dhe relaksimi gjatë seksit.

Veç kësaj, shkencëtarët kanë konstatuar që stimulimi i mendimeve erotike tek femrat e bën më të lehtë kulmin seksual, kështu që më shumë fokusohen në mendimet mbi seksin, lexojnë literaturë erotike apo imagjinojnë skenarë seksi.

Aftësia e përqendrimit , ndjenjat fizike, si edhe relaksimi që gjatë marrëdhënies seksuale të mos mendojnë fare për brengat dhe telashet e përditshme, janë thelbësore për orgazmën femërore.

“Sipas një rregulli, femrat këtë aftësi të përmirësohen nga viti në vit, prandaj ato më në moshë arrijnë orgazmën më lehtë sesa femrat më të reja”, thotë autori i studimit Paska de Suter.

Të ngjashme