Kryefjala Logo

Falja private e Jimmy Fallon ndaj stafit të tij duket se fokusohet në gjënë e gabuar

13 Shtator, 2023 | 12:31 pm

Një raport i botuar nga Rolling Stone më 7 shtator 2023, pretendonte se mjedisi që Jimmy Fallon nxiti në setin e The Tonight Show ka qenë jo i shëndetshëm dhe toksik në mënyra që kanë ndikuar drejtpërdrejt në shëndetin mendor të punonjësve.

Dy punonjës aktualë dhe 14 ish-punonjës pohuan se Fallon vazhdimisht shfaq sjellje të çrregullt, duke krijuar një “atmosferë mjaft të zymtë”. Sipas një ndjekjeje nga punonjës të paidentifikuar, Fallon dhe prezantuesi Chris Miller mbajtën një telefonatë në Zoom më 7 shtator, në të cilën ata adresuan akuzat.

Jimmy Fallon i kërkoi një falje private stafit të tij, por dukej se u përqendrua në gjënë e gabuar.

Gjatë takimit, Fallon kërkoi falje, duke pretenduar se nuk kishte ndërmend të “krijonte atë lloj atmosfere për shfaqjen”. Punonjësit raportojnë se kërkimi i faljes së Fallon varej nga sa “keq” ndihej dhe sa “i turpëruar” ishte, duke e bërë fokusin qendror të faljes vetë.

“Është e turpshme dhe ndihem shumë keq”, ka thënë Fallon. “Më falni nëse ju turpërova ty, familjen dhe miqtë e tu… ndihem aq keq sa nuk mund t’ju them as që jua them.”

Natyrisht, vetëm punonjësit e përfshirë në takim kanë një kuptim të plotë të asaj që u trajtua gjatë tij. Është e lehtë të gjykosh nga jashtë duke parë brenda, pa ditur ndërlikimet e nuancuara të asaj që po ndodh në botën e brendshme të dikujt.

Duket sikur Fallon e fokuson ndjesën në reagimin e tij emocional dhe jo në atë të stafit të tij.

Dikush shpreson që Fallon dhe ekipi i tij drejtues të japin përgjigje vepruese për mënyrën se si ndihet stafi i tij. Ky veprim, pjesërisht, mund të lindë nga përqendrimi më pak në ndjenjën e turpit për sjelljen e tij dhe më shumë se si ai mund ta bëjë stafin e tij të ndihet i mbrojtur dhe i sigurt në vendin e punës.

Ndjenja e turpit është e natyrshme njerëzore, por nuk është një ndjenjë me të cilën duhet të jetojmë domosdoshmërisht, as nuk është ajo që rregullon situatat e vështira.

Siç vërehet nga Instituti i Mirëqenies Berkeley, turpi mund të përkufizohet si “një emocion i vetëdijshëm që lind nga ndjenja se diçka nuk është thelbësisht e gabuar me veten”.

Turpi shpesh ushqehet nga një ndjenjë e pamjaftueshmërisë dhe vetë-dyshimit.

Siç shpjegoi Instituti, ekzistojnë dy lloje turpi të identifikueshme. Një lloj është “turpi shtetëror”, i cili është “një përvojë momentale që ndodh si përgjigje ndaj një ngjarjeje. Lloji tjetër është “turpi i tipareve”, i cili është më afatgjatë dhe funksionon si një tipar personaliteti, diçka që ne e mbajmë me vete.

Të ngjashme