Kryefjala Logo

Faktori i vetëm në çdo martesë ku dikush tradhëton

9 Janar, 2024 | 9:07 am

Një faktor i mundshëm në martesat e rrënuara nga tradhtia.

Psikoterapia, terapia seksuale dhe madje edhe puna shpirtërore (qoftë me ilaçe apo të bazuara në besim) kanë qenë prej kohësh rruga për të punuar në martesat e rrënuara nga tradhtia.

Duhet të theksohet se është një praktikë e diskutueshme me pak ose aspak mbështetje shkencore dhe që nuk synohet të jetë “ilaçi për pabesinë”.

“Kimikatet e trurit tuaj mund të ndryshohen për të ndihmuar në ndalimin e një lidhjeje ose për të mos dashur një lidhje,” thotë Dr. Eaker Weil. “Kjo merr pak stigmë dhe dhimbje emocionale nga një lidhje. Nuk po e justifikoj, por u them pacientëve të mi: “Dëgjoni, nuk është plotësisht në kontrollin tuaj”.

Natyrisht, nuk mund të fajësoni mashtrimin vetëm te gjenet tuaja, prandaj një kombinim i psikoterapisë me suplemente dhe ndryshime të stilit të jetesës është me të vërtetë ajo që mjekët urdhërojnë këtu.

Hapi i parë është të zbuloni nëse ka një çekuilibër kimik në lojë.

Disa mjekë do të bëjnë teste të gjakut, urinës dhe/ose pështymës për veshkat, dopaminën, serotoninën, vazopresinën, etj., për të parë nëse keni një çekuilibër kimik dhe më pas mund t’ju këshillojnë se cilat suplemente nevojiten për të ndihmuar në balancimin e çdo çekuilibri.”, thotë ajo.

Suplementi më mbresëlënës dhe me veprim të shpejtë, sipas të dyjave, është orotati i litiumit me dozë të ulët, i cili përdoret më shpesh për të trajtuar një sërë çështjesh, duke përfshirë ankthin dhe depresionin.

“Është gjithçka natyrale dhe nuk ka efekte anësore. Brenda disa ditësh shumica e njerëzve vërejnë humor të përmirësuar, fokus, motivim dhe stres më të ulët. Për përfitime maksimale, është e kombinuar më së miri me terapinë me vitaminat B6, D3, K2 dhe Omega 3, “thotë Dr. Grey.

“Ndihmon në zbutjen e vazopresinës. E kam parë që të ndalojë dëshirën për tradhti bashkëshortore në praktikën time”, thotë ajo.

Në këshillimin e çifteve, ajo ua përshkruan këtë suplement të dy partnerëve për t’i ndihmuar ata të rilidhen dhe të rindezin lidhjen e tyre. Ajo e përdor atë në lidhje me pilulën e oksitocinës me recetë. Suplemente të tjera Grey dhe Eaker Weil që kanë përdorur përfshijnë L-theanine, që rrjedh nga gjethet e çajit dhe Rhodiola.

“Të dyja ndihmojnë për të qetësuar dhe reduktuar stresin, i cili ju balancon, ju arsyeton, ju jep qartësi dhe ndihmon me terapinë dhe ndalimin e nevojës për mashtrim. Rhodiola gjithashtu ndihmon me lodhjen. Të gjithë e dimë se stresi dhe lodhja janë faktorë që kontribuojnë në pabesi.”

Të ngjashme