Kryefjala Logo

Fakte alarmante që duhet të dijë kushdo nga femrat që kanë implante në gjoks

15 Janar, 2023 | 2:23 pm

Shumë miliona gra kanë implante gjoksi dhe pyesin veten për sigurinë e tyre.
Këtu janë tre gjëra të rëndësishme që duhet të dini kur implantet e gjirit janë brenda trupit tuaj

1-Implantet e gjirit nuk janë pajisje gjatë gjithë jetës
Gjatë disa dekadave të fundit, grave iu tha se këto ishin operacione ‘njëherë në jetë’.
Tani FDA paralajmëron se sa më gjatë të mbani implantet e gjirit, aq më shumë ka gjasa që të zhvilloni probleme dhe të keni nevojë për më shumë kirurgji.
Mund të lexoni më shumë në artikullin e FDA-së “Çfarë duhet të dini për implantet e gjirit”.

2-Implantet e gjirit nuk janë pajisje pa probleme
Më parë, implantet e gjirit tregtoheshin si “plotësisht të sigurta”. Në vitin 2021, FDA vendosi një paralajmërim në kuti në të gjitha implantet e gjirit për të paralajmëruar gratë dhe kirurgët se këto pajisje mbartin rreziqe të kancerit, simptomave sistemike,komplikime të tjera dhe operacione të mëtejshme.

3-Implantet e gjirit nuk janë pajisje të studiuara siç duhet
Gratë me implante problematike të gjirit mund të përjetojnë ndriçim mjekësor me gaz.
Gjurmimi i ngjarjeve të padëshiruara për shumicën e pajisjeve mjekësore është sfidues,gjurmimi i rezultateve të implantit të gjirit ka qenë veçanërisht problematik dhe i mbushur me nën-raportime.

Të ngjashme