Kryefjala Logo

Është e vërtetë:Burrat nuk martohen për dashuri

26 Janar, 2023 | 1:42 pm

Unë u martova kur isha 28 vjeç dhe burri im ishte 29.
Kishim 5 vjet bashkë dhe martesa ishte hapi i radhës logjik.
Unë e doja atë, ai ishte i zgjuar dhe ne u argëtuam shumë bashkë dhe doja shumë bebe flokëkuqe me të.
Kur më kërkoi të martohesha me të, e pranova pa hezitim.

Ne patëm një dasmë legjendare dhe unë isha jashtëzakonisht e lumtur.
Ai ishte gjithashtu.
Ne shkuam drejt perëndimit për të filluar jetën tonë së bashku.

Ne kaluam muajin e mjaltit në Bermuda. Ne pinim rum, kryenim marrëdhënie dhe vozitëm me motoçikletë nëpër ishull.
Ishte një pushim i mrekullueshëm pas kaosit të planifikimit të dasmës dhe vetë dasmës.

Një pasdite, iu drejtova burrit tim dhe e pyeta se si e gjetëm njëri-tjetrin. Përgjigja e tij ishte: “Ka të bëjë me kohën”.

Në ritregimin e kësaj historie, unë kam thënë shpesh, për efekt, se duhet ta kisha ditur në atë moment se martesa jonë nuk do të zgjaste. Dua të them, sa joromantike.

Tani, unë e di ndryshe.
Tani e di që u martova edhe për shkak të kohës, dhe se nuk ishte gjë e keqe.
Unë kam qenë e martuar për 20 vjet.
Ne patëm 2 fëmijë.
Kemi festuar Krishtlindjet, ditëlindjet dhe përvjetorët.
Bëmë pushime me fëmijët tanë dhe pa ta. Ne patëm një martesë shumë të kënaqshme dhe një familje të mrekullueshme dhe ishim të lumtur.

Martesa jonë vazhdoi rrjedhën e saj, për një sërë arsyesh që nuk do t’i shqyrtoj këtu dhe ne u divorcuam, por një gjë që e di përfundimisht, është se NE, domethënë të dy, u martuam për shkak të kohës.

Gjëja tjetër që di përfundimisht, është se vetëm sepse jemi martuar për shkak të kohës, nuk do të thotë se nuk e kemi dashur njëri-tjetrin dhe se miqësia ose martesa jonë ose familja që kemi ndërtuar duhet të zhvlerësohet në asnjë mënyrë.

Më kujtohet para se të martohesha. Mendova se dija gjithçka që duhej të dija për marrëdhëniet, martesat dhe prindërimin. Sinqerisht, nuk e kisha idenë.

Më është dashur t’i përjetoj të gjitha për ta mësuar dhe kam bërë shumë gabime gjatë rrugës.
Më shqetëson fakti që njerëzit që nuk kanë qenë të martuar po i dënojnë njerëzit, domethënë burrat, me fjalë të gjera për një ide që po qarkullon nëpër internet.

Kjo mbjell ide në mendjet e vajzave të reja idealiste, të cilat tani do të kenë përgjithmonë frikë se pse një burrë mund të zgjedhë të martohet me to.
Vetëm për shkak se ata u martuan sepse ishte koha e duhur, nuk do të thotë se ata nuk e patën lumturinë e tyre.

Pra, mos u ndikoni nga njerëz që gjykojnë të tjerët për arsyen pse ata mund të zgjedhin të martohen dhe mos u besoni motivimeve të burrit tuaj.
Njerëzit martohen për arsye të ndryshme, duke përfshirë kohën, por kjo nuk do të thotë se nuk ka shumë dashuri dhe shpresë për të ardhmen, pavarësisht se cila mund të jetë arsyeja.

Burimi:YourTango

Të ngjashme