Kryefjala Logo

Emocioni i vetëm njerëzor që meshkujt kanë më shumë frikë tek femrat

23 Shtator, 2023 | 11:04 am

Në një takim të parë, a e dini emocionin e vetëm që meshkujt i tremben më shumë?

Mund të mos jetë ajo që mendoni.

Ju mund të mendoni se burrat urrejnë të përballen me trishtimin nga një marrëdhënie e kaluar ose një grua që duket në nevojë. Kuptohet, këto janë dy përshtypjet e para që ndoshta nuk do të jenë të mira as për një takim të dytë. Megjithatë, ata nuk janë ato që nënkuptojnë më shumë frikë.

Emocioni më i frikshëm dhe i papëlqyer që një grua mund të shfaqë në një takim është zemërimi.

Po, zemërim. Zemërimi nga një grua është diçka me të cilën shumica e burrave e kanë të vështirë ta përballojnë, nuk është çudi.

Gratë kanë shumë arsye për të qenë të zemëruara dhe shpesh do ta ndajnë atë lirisht – dhe në mënyrë të justifikuar. Në takimet dhe takimet me burra të rinj, zemërimi është një ndryshim i madh sepse i detyron burrat të përballen me seksizmin e qenësishëm dhe çekuilibrin gjinor në shoqërinë tonë. Shumë burra nuk janë plotësisht të gatshëm të përballen me realitetin e situatës. Ky është një problem shumë i madh për shumë meshkuj.

Si trajner takimesh për 10 vitet e fundit, kam akses dhe flas shpesh me meshkuj beqarë. Ata vijnë edhe tek unë si kliente, gjë që krijon mundësinë më të mirë kërkimore për klientët e mi femra. Një gjë që mund t’ju them pa hezitim është se burrat me të cilët flas kanë folur të gjithë për “gruan e zemëruar” dhe se sa e pakëndshme ndiheshin që ajo ishte – padyshim, pa parë pse ishte e zemëruar në radhë të parë.

Duke harruar djemtë për një moment, le të flasim për ju. Sa ndikim ka zemërimi juaj në aftësinë tuaj për të qenë të lumtur? A është koha për të bërë diçka për zemërimin tuaj?

Ju keni plotësisht të drejtë për të gjitha emocionet e zemërimit dhe unë nuk jam këtu për t’i mohuar ato fare. Sidoqoftë, nëse zemërimi juaj ka një ndikim negativ në aftësinë tuaj për të gjetur ndonjë lumturi, mund të dëshironi të shpërndani një pjesë të atij zemërimi.

Ka shumë mënyra për të çliruar zemërimin. Shikoni se çfarë mund të bëni dhe çfarë funksionon më mirë për ju. Lëreni zemërimin tuaj të shprehet kur është e nevojshme, mësoni ta lironi zemërimin në mënyrë që të mos grumbullohet dhe të marrë lumturinë tuaj.

Më e rëndësishmja, nëse ai djalë e ka problem me ju që jeni të zemëruar për mënyrën se si gratë trajtohen ende në këtë shoqëri, atëherë lëreni të vazhdojë të ecë në rrugë.

Të ngjashme